Kézilabda: padlóra küldték Szűcs Gabiékat Kolozsváron

Florentin Pera csak néhány napja vette át a karmesteri pálcát a menesztett Carmen Amarieitől, de az új edző szenzációs eredménnyel mutatkozott be a Kolozsvári U női kézilabdacsapatának kispadján. A resicabányai mester irányításával a szerdai mérkőzés házigazdái simán legyőzték a listavezető HC Dunărea Brăila együttesét.

Szűcs Gabrielláék eddig majdhogynem hibátlanul meneteltek a bajnokságban, nem akármilyen meglepetésre, többek között a bajnok CSM București is behódolt nekik. Egyedüliként a CSM Craiova tudott pontot szerezni a Duna-menti városban, az elmúlt forduló rangadója 24–24-es döntetlennel zárult.

Kevesen gondolták volna, hogy a Nemzeti Liga első helyezettje éppen a hullámzóan teljesítő Kolozsvári U otthonában szenvedi el szezonbeli első vereségét. Pedig így történt, ráadásul a középmezőny alsó feléhez tartozó kolozsváriak kiütéses győzelmet arattak.

A tizedik forduló nyitómérkőzésén a több mint százszoros válogatott Florina Chintoan remekelt, a kolozsvári származású beálló nyolc gólt dobott, míg az ukrán irányító, Alla Seiko ötször volt eredményes. A brăilai csapat legjobbjaként a szélen játszó Aneta Pîrvuț négyszer talált be a hazaiak kapujába. Az U végig vezetett, a szünetben öt egységgel (14–9), majd a második félidőben tovább nőtt az előny, a végeredmény 30:18 lett.

Érdekesség, hogy az erdélyi együttes négy sikertelenül megvívott mérkőzés után tudott nyerni a ligában. A csapat új edzője a napokban azt nyilatkozta, szeretné visszacsalogatni a nézőket a csarnokba:

„A román női kézilabda-bajnokságban nagy múltja van a kolozsvári klubnak. A csapatban jelenleg nagyon sok fiatal reménység játszik, néhányukra a válogatott edzői is figyelnek. Szeretném, hogy a csapat meccsről meccsre fejlődjön, és minél több néző kilátogasson a csarnokba” – mondta Florentin Pera.

A HC Dunărea Brăila idődközben elveszítheti vezetőpozícióját a bajnokságban, a jelenleg még második CSM București vasárnap délután Besztercén játszik, a találkozót élőben közvetíti a Digi Sport és a Dolce Sport.

Női kézilabda Nemzeti Liga, 10. forduló

  • Kolozsvári U–HC Dunărea Brăila 30:18 (14:9)
  • gólok: Florina Chintoan 8, Alla Seiko 6, Diana Puiu 3, Cristina Laslo 3, Abigail Vălean 3, Alexandra Dindiligan 2, Tamara Bokrics 2, Andrea Tetean 1, Laura Pop 1, Cristina Boian 1, ill. Aneta Pîrvuț 4, Natasa Krnics 3, Mădălina Zamfirescu 2, Mihaela Obedeanu 2, Bianca Tiron 2, Szűcs Gabriella 1, Tătar Tímea 1, Alexandra Orșivschi 1, Cătălina Preda 1, Cristina Gheorghe 1.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?