Biztató jelek vannak Michael Schumacher állapotában

A Ferrari korábbi technikai igazgatója, illetve a Mercedes volt csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, a síbalesetéből továbbra is lábadozó Michael Schumacher biztató jeleket mutat.

A 2013 decemberében életveszélyes síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról továbbra sem lehet biztosat tudni, a családja ugyanis a magánélet védelmének jogára hivatkozva nem ad ki róla információt. A Ferrari és a Mercedes egykori kulcsfigurája, a hétszeres Forma-1-es világbajnokkal jó barátságot ápoló Ross Brawn azonban a BBC-nek adott interjújában „biztató jelekről” számolt be – írja az f1vilag.hu

„A család úgy döntött, Michael lábadozásának zárt ajtók mögött kell zajlania, nekem pedig muszáj ezt tiszteletben tartanom” – jelentette ki Brawn, aki valószínűleg a visszatérésre készül, igaz, nem valamelyik csapatnál, hanem az F1 menedzsmentjében. „Vannak biztató jelek, és mi nap mint nap imádkozunk, hogy egyre több ilyet lássunk. Nehezen árulhatnék el sokat, mert tiszteletben kell tartanom a család privát szféráját” – magyarázta.

Schumacher állapotáról közvetve legutóbb akkor szivárgott ki konkrétum, amikor a családja szeptemberben pert indított az egyik német bulvárlap, a Bunte ellen, mert 2015 decemberében azt írták, hogy az egykori sportoló segítséggel már járni is tud. A menedzsere, Sabine Kehm akkor hivatalosan cáfolta, hogy Schumacher – akit az otthonában ápolnak – képes mozogni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?