Dakar-rali: rendőrkocsival ütközött és meghalt egy motoros


-A A+

Rendőrautóval ütközött, belehalt sérüléseibe a Dakar-ralin Thomas Bourgin. A baleset pénteken, helyi idő szerint fél kilenc előtt pár perccel történt a Kordillerák chilei oldalán, amikor a francia motoros az összekötő útvonalon a hetedik szelektív szakasz rajtja felé motorozott.photo-claude-dumas

A rali orvosi csapata a helyszínre érve csak a hálál beálltát tudta megállapítani, a motoros valószínűleg azonnal meghalt.

A Saint-Etienne-ből származó 25 éves Bourgin az első Dakar-raliján vett részt, és összetettben a 68. helyen állt.

Egy nappal a pénteki baleset előtt két ember vesztette életét, amikor taxival karambolozott a Dakar egyik kísérőkocsija a perui Los Palosban, tíz kilométerre a chilei határtól. A baleset következtében a taxi két utasa halt meg.

 • Az eddigi áldozatok:

  1979: a viadal első áldozata egy motoros, a francia Patrick Dodin volt, aki lecsúszott az útról Agadés (Niger) közelében.

  1981: egy olasz újságíró és a FIAT-csapat három szerelője vesztette életét Algériában.

  1982: Egy kamion elütötte Maliban Ursula Zentsch francia újságírót. Bert Oosterhuis holland motoros baleset következtében vesztette életét. Meghalt Maliban egy kisfiú, aki az utcán játszott, amikor elütötte egy gépkocsi.

  1983: Egy autó elütötte Jean-Noel Pineau francia motorost.

  1984: Egy Range Rover terepjáró elgázolt egy asszonyt és gyermekét Burkina Fasóban.

  1985.: Egy autó Nigerben elütött egy nőt, Mauritániában helikopterbalesetben halt meg egy utas.

  1986: Kaneko Jaszuo japán motoros Franciaországban járt szerencsétlenül. Maliban lezuhant egy helikopter, amelyen Thierry Sabine, a Dakar megálmodója mellett még négyen voltak. Giampaolo Marinoni olasz motoros 48 órával a verseny befejezése után belehalt a zárószakaszon elszenvedett sérüléseibe.

  1987: Henri Mourent, a viadal egyik orvosát elgázolta egy szervizautó Kiffa közelében.

  1988: Kees Van Loevezijn holland kamionos, Patrick Canado francia autós és Jean-Claude Huger francia motoros halt meg. Maliban egy kislányt, Mauritániában pedig egy anyát a gyermekével ütöttek el.

  1990: Kal Salmiden finn újságíró halt meg balesetben.

  1991: Gerillák Maliban lelőtték Charles Cabanne francia kamionost. Egy szervizkamion felborult és ketten meghaltak.

  1992: A francia Gilles Lalay, az 1989-es motoros győztes összeütközött a viadal egyik mentőautójával és életét vesztette.

  1994: Egy bukás után meghalt az 59 éves belga motoros, Michel Sansen. Szenegálban egy szervizautó elgázolt egy kisfiút.

  1996: Laurent Gueguen francia kamionos aknára futott. A 24 éves spanyol Tomás Urpí végzetét az okozta, hogy felborult az autójával. Guineában elgázoltak egy kislányt.

  1997: Jean-Pierre Leduc francia motoros egy bukás következtében vesztette életét.

  1998: Maliban egy versenyautó és egy taxi ütközött össze: négyen haltak meg.

  2001: Franciaországban, Maontauban közelében egy helyi autós vesztette életét, miután karambolozott az egyik versenyautóval. Daniel Vergnes autós Mauritániában közlekedési baleset áldozata lett.

  2003: Bruno Cauvy francia navigátor autója felborult Líbiában, Daniel Nebot pilóta sértetlenül megúszta a balesetet.

  2005: A spanyol José Manuel Perez a mauritániai Zuirát és Tísit közötti, hetedik szakaszon bukott, és belehalt hastáji sérüléseibe. Fabrizio Meoni, aki 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a viadalt, az Atar és Kiffa közötti szakaszon bukott, és megállt a szíve.

  2006: Az ausztrál Andy Caldecott Nuáksot és Kiffa között vesztette életét. Január 13-án egy autó gázolt halálra egy gyereket, egy nappal később pedig egy kamion egy másikat.

  2007: Er Rasidia és Uarzazate között a dél-afrikai Elmer Symons vesztette életét. Az utolsó előtti szakaszon a francia Eric Aubijoux szívrohamban halt meg.

  2009: Pascal Terry a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon eltűnt, holttestét csak három nappal később találták meg. Halálos kimenetelű balesetet okozott az egyik kísérőkamion: az argentin Marcelo Sanchez által vezetett kocsi a Santiagótól 400 km-re északra fekvő Pejerreyesben összeütközött egy személyautóval, melynek két utasa életét vesztette.

  2010: Egy fiatal nőt gázolt halálra a német Mirco Schultis.

  2011: Közúti balesetben meghalt egy férfi, akit az argentin Eduardo Amor ütött el.

  2012: A motorkerékpárosok között versenyző argentin Jorge Andrés Martínez Boero a Mar del Plata és Santa Rosa közötti útvonalon, a mért szakasz 55. kilométerénél szenvedett balesetet, majd szívroham következtében halt meg.

  2013: Rendőrautóval ütközött, s belehalt sérüléseibe Thomas Bourgin francia motoros. A baleset a Kordillerák chilei oldalán történt, a versenyző az összekötő útvonalon a hetedik szelektív szakasz rajtja felé motorozott.

  Egy nappal korábban két ember vesztette életét, amikor taxival karambolozott az egyik kísérőkocsi a perui Los Palosban, tíz kilométerre a chilei határtól. A baleset következtében a taxi két utasa halt meg.

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X