Asztalitenisz: Szőcs Hunor remekelt a válogatottban

A román asztalitenisz-válogatott vezére volt Szőcs Hunor a csehek elleni Eb-selejtezős párharcban. A Werder Bremen Sport Verein versenyzője két győzelmet tett le az asztalra, a házigazdák összesítésben 3–2-re nyertek a bukaresti eseményen.

A marosvásárhelyi asztaliteniszező remek napot fogott ki, a Román Televízió székházában rendezett keddi selejtezőn nem talált legyőzőre. Szőcs Hunor négy szettben kerekedett a világranglistán 67. Tomas Konecny fölé. A mindent eldöntő meccsen Lubomir Jancarikkal játszott, és másodjára is 3–1-es sikert aratott. ​Ovidiu Ionescu egy győzelemmel és egy vereséggel zárt, míg a román válogatott legjobban rangsorolt játékosa, Adrian Crișan szoros csatában kapott ki Dimitrij Prokopovtól.

A selejtezősorozat következő fordulójában a román válogatott Törökországban vendégeskedik november 22-én. A csoportot jelenleg a csehek vezetik, ők viszont már kettőt játszottak, míg az Andrei Filimon és Ionuț Ștefan Seni által felkészített román csapatnak a keddi volt a bemutatkozó mérkőzése.

A csoportelső válogatott automatikusan kvalifikál a jövő évi luxemburgi Európa-bajnokságra, a második helyezett csapat pedig pótselejtezőt játszhat.

Időközben a nőknél Románia megőrizte vezetőpozícióját a csoportban, Szőcs Bernadették kedden a hollandokat verték idegenben. Eredmények: Daniela Dodean–Jie Li 3–1 (14:16, 11:9, 11:7, 11:6), Elizabeta Samara–Britt Eerland 0–3 (7:11, 7:11, 8:11), Szőcs Bernadett–Kim Vermaas 3–0 (11:6, 11:6, 11:5), Elizabeta Samara–Jie Li 3–0 (11:3, 11:6, 11:8).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?