Bajnokok Ligája: négy csapat már továbbjutott

Négy csapat továbbjutása biztosra vehető az UEFA Bajnokok Ligája keddi mérkőzései után: az Atlético Madrid és a Bayern München mellett az Arsenal és a Paris Saint-Germain is ott lesz a nyolcaddöntőben. A Manchester City visszavágott a Barcelonának, Kassai Viktor többször is melléfogott.

A Szófiába látogató Arsenalt meglepte a Cosmin Moțit és Claudiu Keserüt is soraiban tudó Ludogorec Razgrad. Arsene Wenger együttese negyedóra alatt kétgólos hátrányba került: a hazaiak közül előbb Jonathan Cafú érkezett jó ütemben egy beívelésre, majd a brazil légiós passzából a román válogatott csatár növelte az előnyt.

Más kérdés, hogy a szünetig kiegyenlített a londoni alakulat, s végül a favoritok mindhárom pontot elvitték a Vaszil Levszki Stadionból. Kellett ehhez Mesut Özil zseniális megoldása az utolsó percekben, az ágyúsok játékmestere bohócot csinált a Ludogorec védelméből, a kapus után a menteni készülő hátvédeket is csúnyán átverte.
 


Szépségdíjas gólokat hozott a Paris Saint-Germain bázeli vendégjátéka is. A második félidőben Luca Zuffi távoli torpedóval lepte meg a kapujából kimozdult Aréolát, de a végén mégis a francia bajnokcsapat tagjai örülhettek. Thomas Meunier óriási kapásgóllal lőtte tovább a PSG-t.
 


A játéknap csúcsmérkőzését Manchesterben rendezték, ahol a sorozat egyik legnagyobb esélyesének tartott FC Barcelona elszenvedte idei első vereségét a BL-ben. Pedig úgy tűnt, a kifejezetten egyoldalú katalóniai mérkőzés után Messiék újból sikerrel járnak. Az argentin tizes ismét borsot tört korábbi edzője, Pep Guradiola orra alá, a sérülésektől tizedelt vendégek azonban nem tudták tartani a Premier League-ben éllovas kékeket.

A City védelmi hibát kihasználva egyenlített, De Bruyne szabadrúgásával átvette a vezetést, és a mindent eldöntő gólt az egyébként duplázó Gündogán vitte be. A mérkőzést irányító Kassai Viktor sok kritikát kapott a játékosoktól és a sajtótól, a magyar bíró az első félidőben büntetőtől fosztotta meg a Cityt, az utolsó találatnál pedig nem vette észre Agüero kezezését.

A C-csoport másik találkozóján a hazai pályán játszó Borrusia Mönchenglabach hiába vezetett sokáig Stindl góljával, a Celtic Glasgow nagy formában játszó francia gólzsákja, Moussa Dembélé büntetőből mentett pontot a skótoknak.

Jócskán megszenvedett a győzelemért az eddigiekben hibátlan Atlético Madrid, amely az FK Rosztovot fogadta. A sorozat tavalyi döntőse csak a hosszabbítás harmadik percében tudta eldönteni a meccset, Antoine Griezmann volt a madridiak hőse. Apró érdekesség, hogy a spanyol csapat védelme először az oroszokkal szemben kapitulált a Bajnokok Ligája most futó szezonjában.

Ahogy az várható volt, a Bayern München ugyancsak bebiztosította a továbbjutást, a bajorok a gyenge kezdés után összekapták magukat Eindhovenben, Robert Lewandowski duplájával győzni tudtak, ezzel a csoportelsőségért is versenyben maradtak.

A B-csoportban izgalmasnak ígérkezik az utolsó két forduló, a továbbjutás a Benfica a Napoli és a Besiktas között fog eldőlni. Az olasz csapat csak egy pontot szerzett Törökországban, Hamsik bivalyerős lökettel válaszolt Quaresma sikeres büntetőjére, míg a Benfica minimális különbségű győzelmet aratott Portugáliában a Dinamo Kijev fölött. Mindkét fél tizenegyest végezhetett el a mérkőzés során, de az ukránok büntetője kimaradt.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
Keddi eredmények

A csoportok állása itt böngészhető.

B-csoport

  • Besiktas–SSC Napoli 1–1 (0–0)
  • gól: Quaresma (79., büntetőből), ill. Hamsik (82.)
     
  • Benfica–Dinamo Kijev 1–0 (1–0)
  • gól: Salvio (45+2., büntetőből)

C-csoport

  • Borussia Mönchengladbach–Celtic 1–1 (1–0)
  • gól: Stindl (32.), ill. Dembélé (76., büntetőből)
     
  • Manchester City–FC Barcelona 3–1 (1–1)
  • gól: Gündogan (39., 74.), De Bruyne (51.), ill. Messi (21.)

D-csoport

  • Atlético Madrid–FK Rosztov 2–1 (1–1)
  • gól: Griezmann (28., 90+3.), ill. Azmoun (30.)
     
  • PSV Eindhoven–Bayern München 1–2 (1–1)
  • gól: Arias (14.), ill. Lewandowski (34., 74., előbbit büntetőből)

A-csoport

  • Ludogorec Razgrad–Arsenal 2–3 (2–2)
  • gól: Jonathan Cafú (12.), Keserü (15.), ill. Xhaka (20.), Giroud (42.), Özil (88.)
     
  • FC Basel–Paris Saint-Germain 1–2 (0–1)
  • gól: Zuffi (76.), ill. Matuidi (43.), Meunier (90.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?