Szlovák válogatottakkal erősít a Csíkszeredai HSC

Aláírt a Csíkszeredai HSC jégkorongcsapatához kedden Jaroslav Kmit, a felvidéki Nagymihály (HK Michalovce) 33 esztendős csatára. A tervek szerint Kmit szerdán érkezik a hargitai városba és várhatóan magával hozza nagymihályi csapattársát, Richard Sechnyt is, akivel szóban ugyancsak megegyeztek a Hockey Sport Club vezetői.

jaroslav kmitA szlovák első ligás Nagymihályból (HK Mihalovce) érkező a 33 esztendős Jaroslav Kmit Kassán kóstolt bele a szlovák extraligába, ahol 12 évet húzott le. A 2010/2011-es idényben Poprádba igazolt, majd a múlt szezonban játszott a Nagymihálynál, a Poprádnál, míg a szezont a dán Aalborgnál fejezte be. Az idei idényt pedig újból Nagymihályon kezdte, ahol az eddigi 19 mérkőzésén 22 pontot termelt.

A 2002/2003-as idényben négy mérkőzés erejéig magára húzhatta a szlovák címeres mezt is egy EHT-tornán. Kmit több mint 700 extraligás meccsen lépett pályára és 500 pontot termelt.

SechnyMint ismeretes a csapat vezetősége tárgyalásokat folytat Nagymihály csapatkapitányával a 41 esztendős Richard Sechnyvel, akivel szóban már megegyeztek. Az egyesség alapján az említett játékos szerdán érkezik Csíkszeredába, ahol a szerződéskötés is megtörténik.

Kimaradt?