Euro2020: nem épül meg idejében a bukaresti metróvonal

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik házigazdájának számító Bukarestben nem épül meg idejében a várost a repülőtérrel összekötő metróvonal, amit Románia megígért a rendezői jogot biztosító pályázatában.

A Digi 24 televízió csütörtökön adta hírül, hogy a fővárosi önkormányzat elfogadta a metróépítéshez szükséges településrendezési tervet. Ionel Oprea, a metrót működtető Metrorex vállalat technikai igazgatója elmondta: kevés esély van arra, hogy a bukaresti Északi pályaudvart a Henri Coandă Otopeni repülőtérrel összekötő 6-os vonal 2020-ra elkészüljön.

Az igazgató szerint legjobb esetben 2021-ben lehet kész a mintegy 14 kilométer hosszú, 12 megállót tartalmazó, egymilliárd euróba kerülő beruházás.

A 2020-as Európa-bajnokság egyik rendező városa Bukarest, ahol három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont a Nemzeti Aréna. Románia a metróvonal mellett vállalta, hogy megépíti a Nyugat-Európa fele haladó autópálya-hálózatát, valamint négy bukaresti stadiont újítanak fel, amelyeket edzőpályának használnak a torna idején.

Kapcsolódók

Kimaradt?