Jégkorong: kikapott a Sportklub Csíkszeredában az újpestiektől

A Csíkszeredai Sportklub az Újpest péntek esti csíkszeredai találkozója 3-1-es eredménnyel végződött a magyarországi vendégek javára.

Kiélezett meccset játszott péntek este a Csíkszeredai Sportklub az Újpesttel a MOL Ligában, amely összecsapást a vendégek kezdték jóval aktívabban. Sokkal többet korcsolyáztak és nem egyszer próbára tették Ruczuj éberségét is. Ezek a kísérletek azonban rendre elhaltak a csíki kapusban, amelyek igazi komoly veszélyt nem rejtegettek – számolt be a Sportklub sajtóosztálya.

A harmad felére felébredt a Sportklub is, előbb Alekszejve szólózhatott, majd Molnár Zoltán, illetve McIntosh is kihagyta az előtte tátongó lehetőséget. A túloldalon pedig Peter Huba kacskaringózott végig a csíki védelmen, de ziccerben igazi hátvéd megoldást választott, így a szünetre 0–0-val mehettek a felek.

A második húsz perc már jóval kiegyensúlyozottabb volt, mint az első. Ekkor kezdtek igazán pörögni a csapatok. Silának és Ruczujnak is akadt bőven dolga. A gólcsendet végül egy hatalmas vendég hiba végén Lanceleve szerezte meg miután Papp passzából kikapta a helyéről Silát. A hazai öröm nem tartott sokáig. Öt perc leforgása alatt fordított az Újpest, mindkét gólt emberelőnyből szerezve.

Az utolsó harmadot az öltözőben kezdte meg a hazai csapat és ezt Benk nagyon gyorsan ki is használta. Innentől kezdve az Újpest nagyon okos és érett játékot mutatva a biztonságos hokira törekedett. A kék-fehérek becsülettel mentek előre, de semmi nem akart összejönni. Így maradt a 3–1-es vendég siker.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Újpest 1–3 (0–0, 1–2, 0–1);

Gólszerzők: Lanceleve (28.), illetve Tóth G. (29.), Nagy (33.), Benk (42.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „Feljövőben volt a játékunk megszereztük a vezetést, majd azt gyorsan semmissé tettük. A második kiállítás a bosszantó, amikor rosszul cseréltünk. Ez volt a mérkőzés kulcsmomentuma. Hátrányból már nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, amely eredményes tudott volna lenni. Ez pedig folytatódott a harmadik harmadban is, az ellenfél elzárta az utakat előttünk. Viszont el kell mondjam, hogy a fiúk munkájával, a mérkőzésbe fektetett energiával elégedett vagyok. Látjuk, hogy egy-egy meccsen apróságok döntenek és ezekre nagyon oda kell figyeljünk.”

Szilassy Zoltán, Újpest: „Az egyik kulcs eleme a mérkőzésnek az jó speciális játékunk. Jól védekeztünk hátrányban és jól oldottuk meg az előnyös helyzeteket, hiszen két gól is lőttünk. A másik fontos elem, hogy nagyon fegyelmezetten és céltudatosan jégkorongoztunk a harmadik harmadban. Türelmesek voltunk, jól védekeztünk és egyszerűen játszottunk, ami nem volt meg az utolsó meccsünkön. Az eredmény és az idő tudatában játszottunk a harmadik harmadban.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?