Első győzelmére készül a magyar amerikaifutball-válogatott

Első győzelmét aratná a 2013-ban alapított magyar amerikaifutball-válogatott, amely szombaton a székesfehérvári First Fielden a lengyel csapat ellen lép pályára.

Grátz Vilmos szövetségi kapitány a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hosszú és nehéz felkészülésen vannak túl, de a legfontosabb, hogy a sérülések elkerülték a csapatot. A szakember hozzátette, győzelmet vár.



Czirók Márton, a nemzeti csapat egyik legjobb támadója elsősorban a magyar védelmet dicsérte: „Azt gondolom, a védelem egy remek új rendszert épített fel, amely rendkívül kellemetlen a támadóknak, folyamatosan nyomás alatt tartják az irányítót” – fogalmazott a Budapest Cowbells játékosa.

Bachrathy Kornél, a szövetség főtitkára elárulta, a lengyelek elleni felkészülési mérkőzést idén még egy, a belgák elleni összecsapás követi, ezt október 29-én ugyancsak Székesfehérváron – az egyetlen hivatalos magyarországi 120 yardos amerikaifutball-pályán – rendezik.

A magyar válogatott története során eddig két mérkőzést játszott, tavaly szeptemberben a csehektől, majd októberben a szerbektől kapott ki.

Kimaradt?