Ügyvédje a bíróságon „kotyogott el” részleteket Schumacher állapotáról

Bár Michael Schumacher családja továbbra sem oszt meg semmit a 2013 decemberében síbalesetet szenvedő Formula–1-es legenda állapotáról, az egyik bulvárlap elleni per tárgyalásán a hétszeres világbajnok ügyvédje elmondott néhány részletet.

A német Bunte magazin még tavaly decemberben írta Schumacher egyik – önmagát megnevezni nem kívánó – ismerősét idézve, hogy „Michael nagyon sovány, de legalább segítséggel már újra tud járni. Képes megtenni néhány lépést, és fel tudja emelni a kezét.”

Ezt Sabine Kehm, a Schumacher család szóvivője azonnal cáfolta, és jelezte, hogy a család feljelenti a magazint. A tárgyalás most kezdődött Hamburgban, és Felix Damm ügyvéd elmondta, hogy Schumacher nemhogy járni, talpra állni sem tud, még segítséggel sem. A zártkörű tárgyaláson az ügyvéd részletesen beszélt a pilóta síbalesetben elszenvedett fejsérüléséről is.

A Genfi-tó partján lévő házában lábadozó Schumacher családjának Bunte elleni perének tétje a hamis állítások miatt követelt helyreigazításon túl, hogy a nyilvánosságra tartozik-e bármilyen olyan információ, ami a hétszeres világbajnok állapotáról szól. A család szerint ez senkire sem tartozik, és ha megnyeri a pert, akár 100 ezer eurós kártérítésre is számíthat.

Az ítélet kihirdetése októberben várható.

Kimaradt?