MOL Liga: a csíkszeredai születésű Reisz okozta a Sportklub vesztét

Győzelemmel szerette volna feledtetni a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Debrecenben elszenvedett vereséget. A Fehérvári Titánoknak viszont ezt nem hagyták szó nélkül.

Az első harmad langyosra sikeredett és bár több lehetősége volt a hazai csapatnak a gólszerzésre ezeket nem tudták értékesíteni. A második húsz percben egy más Sportklub korcsolyázott ki a jégre. Sokat ütköztek a fiúk, jobban korcsolyáztak ellenfelüknél és ez gólokban is jelentkezett. Moldován Ervin két alkalommal is villant. Előbb a harmad elején, majd a közepén 2-0-ra alakítva az állást. A harmad végén viszont emberhátrányba került a Sportklub, aminek az harmadik húsz percben lett meg az eredménye. A sima hátrányból nagyon hamar kettős lett és Krogh bombája után a kétgólos előny is egyre olvadt. A szépítő találat szemmel láthatóan felhozta fehérváriakat, akik ezen periódusban domináltak, majd az egyenlítő találat is érkezett Varga gólja után.

A meccs további felében a Sportklub számára minden feltétel adott volt ahhoz, hogy dűlőre vigyék a pontok sorsát. A sorozatban kapott négy előnnyel viszont nem tudtak élni. Lemay bravúrok sorozatát mutatta be. Igaz Ruczuj a hazai oldalon jó érzékkel hárította Vizi ziccerét.

A hosszabbítás öt percét mindkét csapat eldönthette volna, de úgy Ruczuj, mint Lemay a helyén volt. A rávezetések során a hazai oldalról Alekszejev, Kovjazin, Molnár Zsombor és McIntosh is hibázott, míg a túloldalon Kiss, Just és Krogh elrontott büntetője után a csíkszeredai születésű Reisz Áron betalált, így a Titánok kapták a bónusz pontot.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 2–3 (0–0, 2–0, 0–2, 0–0, 0–1) – sz.u.
  • Gól: Moldován (24., 32.), illetve Krough (41.), Varga (44.), Reisz (65. - GWS).
Mestermérleg.
Tom McCharty, Csíkszeredai Sportklub: „Minden adott volt, hogy a harmadik harmadot jól kezdjük, annak ellenére, hogy néha adtunk lehetőséget az ellenfélnek. Stabil játékkal vezettünk, majd a záró felvonásban nem azzal törődtünk, amivel kell. Ostoba hibák előzték meg a kapott gólokat. Elég csak a kilőtt korongra gondolni az 5-3-as szituációt megelőzően, vagy a második gólunk előtti eladott korongra. És ez a két helyzet elég volt, hogy így végződjön. Majd a büntetőknél a négy legjobban lövő játékos ki akarta cselezni a vonalon álló kapust. Két pontot karácsonyi ajándékként adtunk. Csalódott vagyok. Nem beszélve arról, hogy a harmadik harmadban négy előnyünk volt egymás után. Az egyszerű játék helyett, mi teljesen elkomplikáltuk. Üres kapura akartuk játszani a helyzeteket – ilyen hatvanból egy sikerül –, ráadásul a kipattanókra sem figyeltünk. Kapura lövés nélkül nincs gól.”
Kóger István, Fehérvári Titánok: „A mérkőzés 60 perce alapján úgy érzem mi voltunk a dominánsabbak, de nem lőttünk eleget kapura és nem is dolgoztunk elég keményen a kapu előtt. Nagy pozitívum, hogy kétgólos hátrányból sikerült felállnunk és a két pontot megszereztünk. Úgy érzem teljes mértékben igazságos eredmény született.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?