Kosár-Eb: Hanga Ádám reméli, Kolozsváron játszhatnak

Hanga Ádám bízik benne, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a magyar válogatott, amely szerdán vált a jövő évi férfi kosárlabda Európa-bajnokság biztos résztvevőjévé.

A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas nemzeti csapat vezére hangsúlyozta, már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő kontinenstornát. „Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves kosaras.

„Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket” – tette hozzá. A spanyol Vitoria légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, és négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) alapján.

A legjobb dobók rangsorában a negyedik helyen áll 19,4-es pontátlaggal, és ő dobta a harmadik legtöbb pontot (97). A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába. A szerdán Luxemburgban 68-65-re nyertes magyarok a szombati – immár tét nélküli – zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?