US Open: Serena Williams bukta a világelsőséget

Újra legyőzőre talált Serena Williams, aki elbukta az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjét a cseh Karolíná Plísková ellen. Így a WTA-világranglista éléről is lecsúszott, helyét Angelique Kerber vette át. 

Plísková tíz mérkőzéses győzelmi sorozattal állt ki a női mezőnyt 306 hétig vezető amerikai ellen, hét ásszal és első adogatásból 84 százalékban pontot nyerő játékkal 6-2, 7-6(5)-re győzte le Williamset, és biztosította helyét karrierje első Grand Slam fináléjában.

Williams, aki látszólag nem pihente ki az előző esti Simona Halep elleni három szettes csatát, térdsérüléssel is küszködött, a 85 percig tartó mérkőzésen hat duplahibát és 31 kikényszerítetlen hibát ejtett. A cseh teniszező a nyolcadik játékos, akinek sikerült legyőznie mind a két Willimas lányt ugyanazon a tornán, és a negyedik, akinek Grand Slam tornán sikerült ez a teljesítmény.

Plískovára a döntőben a német Angelique Kerber vár, akinek ha nem is sikerül a második Grand Slam címét megszereznie, hétfőtől a világelsőséggel vigasztalódhat. Kerber egy volt világelsőt, Caroline Wozniackit győzött le az elődöntőben. A 6:4, 6:3-ra végződő mérkőzésen a dánnak több nyerő ütése volt, mint ellenfelének (21-19), de tízzel több kikényszerítetlen hibát vétett.

Az Australian Open-győztes Kerberre kemény meccs vár szombaton, hiszen két héttel korábban éppen Plísková akadályozta meg abban cincinnati-i torna döntőjében, hogy a világranglista élére kerüljön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?