Október közepén nyit az otopeni-i jégpálya

Az otopeni-i jégpálya október 15-én nyitja meg kapuit – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. A Ion Țiriac tulajdonában levő létesítményt közel négymillió euróból húzta fel a kivitelező cég.

A jégpálya csak az első projekt azon a 20 hektáros területen, ahová teniszpályákat, egy kisebb atlétikastadiont, illetve tornacsarnokot terveznek, ugyanakkor felmerült egy sportóvoda működtetése is.Bogdan Enoiu, a BRD Năstase Țiriac Trophy elnevezésű tenisztorna igazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a jégpálya nagy segítséget jelent a korcsolyázók és a jégkorongcsapatok számára, de a mozogni vágyó gyermekeket is várják.

„Ez egy hatalmas beruházás, Țiriac úrnak közel 120 hektár áll rendelkezésére, a sportkomplexum pedig 20 hektáron terül majd el. Az építkezés hat hónapja kezdődött a jégpályával. A pálya födött lesz, egyelőre 500 férőhellyel számolunk, de a jövőben ez kitolható egészen ezer férőhelyig. Az év tizenegy hónapjában elérhető lesz, használhatják a gyerekek, a műkorcsolyázok, de a profi jégkorongcsapatok is” – nyilatkozta Enoiu, aki hozzátette, hogy a vállalkozás nem profitorientált, alacsony belépődíjakat készülnek megszabni, komolyabb összegeket csak a hokikluboktól fognak elkérni.

Ion Țiriac korábban évekig jégkorongozott, 1958 és 1964 között tagja volt a román válogatottnak, amellyel világbajnokságon és téli olimpián szerepelt. Az üzletember a jövőben Otopeni-ben szeretné megrendezni a korábban említett teniszbajnokságot, amelyet a szervezők a pályagondok miatt Bukarestből Budapestre költöztettek.

Ilie Năstase korábbi teniszező a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagy szükség van az ilyen típusú befektetésekre: „Elsősorban a gyermekeknek épült a jégpálya, jelenleg egyetlen autóbusz áll rendelkezésünkre, de beszerzünk még négy-öt ilyen járművet. Nagy szükség van ilyen projektekre, az egészségünk fontos, fektetni kell a sportba. A jégpálya fantasztikus lehetőség azoknak a gyermekeknek, akik eddig különböző bevásárlóközpontokban kellett, hogy edzenek”. 

Silviu Gheorghe, Otopeni polgármestere szerint a sportbázissal jó példát mutatnak a hatóságoknak, az elöljáró úgy véli, hosszútávon a romániai sport előnyére válhat az otopeni komplexum.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?