US Open: Serena Williams újabb rekordot állított fel

Serena Williams bejutott a legjobb 16 közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon, egyben új rekordot állított fel, ugyanis 307-edszer nyert Grand Slam-mérkőzésen. A férfiaknál a papírforma érvényesült az ötödik versenynapon.

A New Yorkban hatszoros bajnok Serena Williams szombaton a svéd Johanna Larssont győzte le mindössze három játékot veszítve. A megnyert Grand Slam-mérkőzések örökrangsorában ezzel most Martina Navratilovát megelőzve állt az élre, a férfi mezőnyből pedig csak Roger Federernek van ugyanennyi győzelme a Grand Slam-tornákon.

Mint korábban írtuk, Babos Tímea nagy csatában kikapott Simona Haleptől, így a román lány jutott a legjobb 16 közé. A hölgyeknél továbbjutott a lengyel Agnieszka Radwanska, valamint a spanyol Carla Suárez-Navarro is. Ez utóbbi játékos lesz Simona Halep ellenfele a legjobb nyol közé jutásért.

A férfiaknál a skót Andy Murray egy szettet elveszítve győzte le az olasz Paolo Lorenzit. Ellenfele a nyolcaddöntőban a bolgár Grigor Dimitrov lesz. A brazil Dominic Thiem, a japán Nisikori Kei, a horvát Ivo Karlovic és a 3. helyen rangsorolt svájci Stanislav Wawrinka is továbbjutott a 3. fordulóból. 

Kapcsolódók

Kimaradt?