Kosárlabda: remek hazai győzelemmel kezdtek a magyarok

A magyar férfi kosárlabda-válogatott remek játékkal legyőzte a brit csapatot szerdán a hatmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozat kecskeméti nyitómérkőzésén.

A Messzi István Sportcsarnokban másfél perc után Vojvoda Dávid kezdte meg a pontgyártást, a szolnoki bedobó szerezte a hazaiak első öt pontját. Hamarosan a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám, valamint a szintén szolnoki Eilingsfeld János és a körmendi Ferencz Csaba is betalált a triplavonalon túlról, 20:14-re alakítva az állást.A második negyedben két brit pontra 13 érkezett válaszul, ám a 14 pontos előny nemsokára hétre olvadt, mivel Daniel Clark kiválóan dolgozott a palánk alatt. A nagyszünetben Vojvoda remek megoldásaival 53:41 állt az eredményjelzőn, Hanga a mezőny legjobbjaként 16 pontnál tartott.

Térfélcsere után maradt a tíz pont körüli különbség, a britek nyolc pontnál nem tudtak közelebb kerülni, Hanga ötödik triplájával pedig a játékrész végére visszaállt a 12 pontos előny.

A zárószakaszban öt perccel a vége előtt 19 ponttal is vezetett Stojan Ivkovi ć szövetségi kapitány együttese, az elképesztő formában játszó Hanga átlépte a 30 pontot, a vége pedig a vártnál jóval simább győzelem lett az esélyesebbnek tartott szigetországiak felett.

A magyarok szombaton Luxemburgot fogadják Sopronban. A 40. Eb-nek Kolozsvár, Helsinki, Tel-Aviv, és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig. A selejtezőből a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett jut ki a tornára.

Férfi kosárlabda Eb-selejtező,
G csoport, 1. forduló

  • Magyarország–Nagy-Britannia 96:77 (25:22, 28:19, 21:21, 22:15)
  • A legjobb magyar dobók: Hanga 32, Vojvoda 24, Eilingsfeld 19

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?