Sorsoltak a BL-ben, Ronaldo az év játékosa

Monacóban csütörtök este kisorsolták az UEFA Bajnokok Ligája 2016/17-es idényének csoportjait.

A BL legutóbbi kiadását a Real Madrid nyerte, azaz továbbra is várni kell az első címvédésre. Két újoncot köszönthetünk a ligában, a Leicester City az angol bajnokság megnyerésével kvalifikált a BL-be, és rögtön az első kalapba került a sorsoláson, míg az FK Rosztov sikeresen túljutott a selejtezőn. Az orosz együttes a negyedik kalapból várta a sorsolást.

Csoportbeosztás

A-csoport: Paris Saint-Germain, Arsenal, FC Basel, Ludogorec Razgrad
B-csoport: Benfica, SSC Napoli, Dinamo Kijev, Besiktas
C-csoport: FC Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Celtic
D-csoport: Bayern München, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, FK Rosztov
E-csoport: CSZKA Moszkva, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, AS Monaco
F-csoport: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting, Legia Warszawa
G-csoport: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, FC Köbenhavn
​H-csoport: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb

Kalapok

Walesben lesz a döntő

Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, a kelet-ukrajnai háború miatt az orosz és ukrán csapatok nem kerülhetnek össze a sorsoláson. Más-más négyesbe sorolták továbbá az azonos országból érkező klubokat. A csoportkör szeptember 13-án kezdődik és december 7-ig tart, majd a téli szünet után február második hetében rajtol a kieséses szakasz. A sorozat döntőjét 2017. június 3-án tartják a cardiffi Nemzeti Stadionban.

Messi és Király

Csütörtökön az uefa.com közzétette két internetes szavazás eredményét. A rajongók Lionel Messi emelt lövését választották meg a tavalyi UEFA-szezon legszebb góljának. Az argentin gólzsák AS Roma elleni találata a befejezés, de a csapatjáték miatt is kiemelkedő volt, az FC Barcelona játékosai hosszas passzolgatással vezették fel a gólt. A szezon legszebb védését a szavazók szerint Király Gábor produkálta a labdarúgó-Eb nyolcaddöntőjében. Mint emlékezetes, a magyar kapus törött ujjal védett Kevin de Bruyne szabadrúgása után.

Ronaldo az Év Játékosa

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és a portugál válogatott labdarúgója nyerte az európai szövetség (UEFA) Év játékosa-díját. Az elismerést csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolását követően adták át. Ronaldo májusban megnyerte a BL-t spanyol klubcsapatával, nyáron pedig győzelemre vezette a portugál válogatottat a franciaországi Európa-bajnokságon. A 31 éves csatár a 2013/14-es idény után második alkalommal kapta meg a díjat. Szintén jelölt volt a Real Madrid walesi csatára, Gareth Bale, illetve az Atlético Madrid francia támadójátékosa, Antoine Griezmann.

A nőknél a Bajnokok Ligája-címvédő francia Olympique Lyon norvég futballistája, Ada Hegerberg kapta a díjat, amelyre jelölt volt a Lyon magyar származású német válogatott játékosa, Marozsán Dzsenifer is.

A voksoláson az 55 európai ország újságírói vettek részt, a versenyben maradt három labdarúgó közül pedig egy szakmai zsűri választotta ki a győztest.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?