BL: első kalapos a Leicester City

Az Európai Labdarúgó Szövetésg (UEFA) közzétette honlapján a csütörtöki Bajnokok Ligája-sorsolás részleges kalapbeosztását.

Az első kalapba került a tavalyi győztes Real Madrid mellett a hét legerősebb liga bajnoka, így a sorozatban újoncnak számító Leicester City is. A „rókák” óriási meglepetére megnyerték a Premier League legutóbbi kiadását, tehát selejtező nélkül jutottak be a 32 csapat közé. Szintén az első kalapból sorsolják ki a Barcelonát, a Bayern Münchent, a Juventust, a Benficát, a Paris-Saint Germain, illetve a CSZKA Moszkva csapatát.

A második kalapba a következő együttesek kerültek: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Sevilla, Napoli, Bayer Leverkusen. Harmadik kalapos a Dinamo Kijev, a Lyon, a PSV Eindohven és a Sporting, míg a Besiktas a negyedik kalapba került. Három alakulat, a Basel, a Tottenham és a Club Brugge pozíciója egyelőre bizonytalan, az utolsó selejtezőkör befejeztével kitisztul majd a kép.

A monacói sorsoláson nem eshetnek egy csoportba azonos országból érkező csapatok, ugyanakkor az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy az ukrán és orosz klubok nem kerülhetnek össze. A népszerű sorozat csoportköre szeptember 13-án kezdődik, a döntőt pedig 2017. június 3-án rendezik a cardiffi Nemzeti Stadionban.

A sorsolás csütörtökön (augusztus 25-én) kelet-európai idő szerint 19 órakor kezdődik. A gála keretében átadják az UEFA Év Játékosa-díjat a férfi és a női győztesnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?