Rio 2016: drámai csatát vesztett a Szőcs Bernivel felálló román csapat

Hősiesen harcolt, de végül vesztesként hagyta el az asztalt (2-3) a marosvásárhelyi Szőcs Bernadett a dél-koreai Hjovon Szu ellen a riói olimpia asztalitenisz csapat versenyszámnának utolsó, mindent eldöntő mérkőzésén, így Románia válogatottja 3-2-re elvesztette az összecsapást és kiesett.

A Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara és Szőcs Bernadett felállású román női asztalitenisz válogatott nagyon nehéz ellenfelet kapott a riói olimpia első fordulójában. Dél-Korea csapatának mindhárom tagja a világranglista TOP-30-jának tagja, míg a legjobban helyezett Samara is csak a 39. pozíciót foglalja el. 

A három győzelemig tartó összecsapás első mérkőzésén Samara síma, 0-3-as vereséget szenvedett a honosított kínai Zsihé Zsontól, viszont a következő meccsben Daniela Dodean ugyancsak 3-0-ra nyert a védőspecialista Hjovon Szu ellen.

A páros mérkőzésre Viorel Filimon szövetségi kapitány Daniela Dodeant és Szőcs Bernadettet nevezte. A mérkőzés elején a 21 éves marosvásárhelyi lányon nagyon érződött a versenydrukk, de egyre bátrabban játszott. A dél-koreai duó Haeun Yang/Zsihé Zson túl kemény diónak bizonyult, az ázsiaiak 3-1-re győzedelmeskedtek.

A 2-2-es egyenlítést Samara érte el Haeun Yang ellen, így a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Szőcs Bernadettre hárult a továbbjutás felelősége.

Ellenfele ugyanaz a Hjovon Szu védőspecialista volt, akit Dodean korábban 3-0-ra megvert, s ebből önbizalmat merítve Szőcs nagyon bátran letámadta a koreaiak. Változatos erősségű pörgetésekkel, ütésekkel bontotta meg a Szu nyesőjátékát. Az első három szett hosszabbításban dölt el, az elsőt Szőcs, a következő kettőt a dél-koreai nyerte meg (3-11, 12-14, 10-12). A vereség szélére sodródott marosvásárhelyi lány megnyerte a negyedik szettet (11-9), így a mérkőzés és a Románia-Dél-Korea összecsapás kimenetele a következő szettre redukálódott.

Itt ütközött végül ki a két játékos közötti világranglistabeli szintkülönbség, a 17. helyen álló Szu ravaszul elkapta a 68. pozíciót elfoglaló Szőcs Bernadettet.

Eredmény

  • Dél-Korea–Románia 3-2

Kapcsolódók

Kimaradt?