Rio 2016: döntőben a román párbajtőrözők

A román női párbajtőrcsapat egészen biztosan éremszerző helyen végez. A kínaiak elleni döntő röviddel éjfél után, 12 óra 5 perckor kezdődik. Eddig az amerikai és az orosz riválisokat búcsúztatták Simona Ghermánék.

Vívók szerzik a román olimpiai csapat első érmét a riói ötkarikás játékokon, ez már biztos. Kérdéses viszont, hogy a Simona Gherman, Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Pop összeállítású párbajtőrcsapat össze tudja-e hozni az első helyet. Nem lesz könnyű, mivel éjszaka az olimpiai címvédő kínai együttessel döntőznek a lányok.

A román párbajtőrözők szoros küzdelemben, mindössze egy tussal győzték le a legjobb nyolc között az Amerikai Egyesült Államok csapatát. Az elődöntő már jóval simább volt: Simona Gherman jól kezdett Tatyjana Logunova ellen, majd a második asszóban Simona Pop 6–3-ra múlta felül Vijoleta Kolobjovát. Ezt követően tartották, sőt enyhén növelték az előnyt a románok. Végül egyáltalán nem forgott veszélyben a döntőbe jutás, 45:31-nél ért véget a találkozó.

A másik ágon a kínaiak az észtekkel vívtak a legjobb négy között és a baltiak nem tudták megszorongatni az ázsiai favoritokat, akik 45:36-ra nyertek. Az olimpiai játékok hivatalos honlapja szerint a bronzcsata romániai idő szerint 23 órakor kezdődik.

Kapcsolódók

Kimaradt?