Tizedik alkalommal szervezik meg Székelyföld kerékpáros körversenyét

A rangos sportesemény augusztus 10 és 13 között zajlik, összesen 504 km-en. A kerékpáros mezőny Kovászna és Hargita megye majdnem minden jelentős települését érinti, Háromszéken Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásárhelyen haladnak át a biciklisek.

Idén már külön indulnak a profik és az amatőrök, az utóbbiak akár a helyszínen is jelentkezhetnek, 10 lej ellenében. Székelyföld Kerékpáros Körversenyére idén 17 csapat nevezett be, Kanadától egészen Azerbajdzsánig számos ország képviselteti magát. A rendezvény technikai hátterét, például a biciklik javítását sepsiszentgyörgyi önkéntesek biztosítják.

 A rendezvényt ismertető sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere kifejtette: „a nyár legjelentősebb székelyföldi sporteseménye lesz a Székelyföld Kerékpáros Körversenye. Hasonlóan vélekedett Tamás Sándor, háromszéki tanácselnök is, aki rámutatott: a tizedik kerékpáros körverseny a régió legrégebbi versenye, amelynek lelke, Ráduly Róbert.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád is üdvözölte az eseményt, amely véleménye szerint egy nemzetközileg elismert rendezvény, amelyet a városban zajló felújításokkal évről évre megbolygatnak, de jó példája a megyék közti együttműködésnek és örömmel köszöntik Sepsiszentgyörgyön.

Ráduly Róbert hangsúlyozta: az első verseny szervezésének annak idején Novák Ede paraolimpikonnal és a verseny mostani igazgatójával Csíki Andrással láttak neki. Azóta szervezési szempontból számos esemény történt, így volt súlyos sérülés, sőt egy sajnálatos haláleset is, azonban pozitívumként értékelhető, hogy a hajdani résztvevők közül legalább öten vesznek részt a Rio de Janeiroban kezdődő olimpián.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyét támogatja a két székely megye önkormányzata, de a városi tanácsok is, így Hargita- és Kovászna Megye Tanácsa 20-20 000 lejjel, Csíkszereda 100 000 lejjel, Sepsiszentgyörgy 10 000 lejjel, valamint a többi, verseny során érintett város 5-5 000 lejjel járul hozzá a költségvetéshez. A versenyről részletesen a csikisport.ro honlapon lehet tájékozódni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?