Kikapott a Fradi, idén sem lesz magyar csapat a BL-főtáblán

Elveszített büntetőpárbajjal búcsúzott az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjétől a magyar bajnok Fradi. A zöld-fehérek idei európai kupaszereplése szerdán este véget ért, hiszen a BL 2. selejtezőkörének vesztesei nem kerülnek át az Európa Liga kvalifikációjába.

Thomas Doll együttesét az albán ezüstérmes FK Partizani ejtette ki. A piros mezesek hőse a kapus-csapatkapitány, a franciaországi Európa-bajnokságot is megjárt, ott viszont játéklehetőséghez nem jutó Alban Hoxha volt. Érdekes módon a Partizani első büntetőjét a kapus lőtte, aki „panenkával” verte át Dibusz Dénest. Hoxha a pimasz büntető után három tizenegyest is hárított, Gera, Sestak és Ramírez próbálkozását is hatástalanította. Ezzel szemben a Partizani négy büntetőjéből három bement.

A Fradi német edzője intelligens játékot várt labdarúgóitól és az idegenben 1–1-es döntetlent játszó magyar csapat jól is kezdte a mérkőzést. Ramírez buktatása után a 14. percben Gera Zoltán tizenegyest értékesített. A rivális azonban kiegyenlített kevéssel a szünet előtt, amikor is a nyáron igazolt Hüsing öngólt szerzett. A folytatásban fegyelmezetten védeztek az albánok, a hazaiak nagyon kevés gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani.

„Szégyellem magam. Ezt a csapatot két-három góllal le kellett volna győzni. A pályán be kellett volna bizonyítanunk, hogy jobb csapat vagyunk. Ez nem sikerült, nem tudtunk kilépni az árnyékból. Nagyon sajnálom, nem is tudok, mit mondani. Sajnos megint csak a bajnokságban bizonyíthatunk” – értékelt csalódottan a lefújás után Lovrencsics Gergő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?