Második ligás szereplésre készül a sepsiszentgyörgyi focicsapat

Sepsiszentgyörgy önkormányzata új székekkel és elektromos kijelző táblával szereli fel a városi stadiont, ezzel is támogatják a második ligába került Sepsi OSK focicsapatot. A helyi tanács három évre szóló társulási szerződést kötött a sportbázist működtető Municípiumi Sportklubbal, és 60 ezer  lejjel finanszírozza a létesítmény fejlesztését.

Antal Árpád polgármester az önkormányzat rendkívüli ülésén kifejtette: 35 ezer lejért ezer darab széket- és 25 ezer lejért elektromos kijelző táblát vásárolnak, de a sportklub rendelkezésére bocsátják a kertészet hengerelőjét is. A társulási szerződés értelmében a minisztériumi alárendeltségbe tartozó sportklub vállalta, hogy minden megtesz annak érdekébe, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a B-ligában játszó sepsiszentgyörgyi focicsapat számára.

Diószegi László, a Sepsi OSK fő támogatója sajtótájékoztatón elmondta: a második ligában céljuk, hogy a 8-10-ik helyen végezzenek. A sepsiszentgyörgyi focicsapat vezetője szerint összeállt már a játékoskeret, az elmúlt időszakban 11 játékost igazoltak le – 4-en az első ligából érkeznek - Brassóból, Felsőzsukról, Tatrangból, Suceavaról és Bákóból.

Erősödött a keret

Diószegi szerint kapusokkal, középpályásokkal  és csatárokkal erősítették a keretet, a tavalyi csapat védő játékosait megtartották, hiszen az elmúlt idényben 26 mérkőzésen mindössze 9 gólt kaptak. A Sepsi OSK vezetője szerin még nem tudni mikor és hány csapattal kezdődik a B ligás focibajnokság, hiszen eredetileg 22 csapatnak kellett volna indulnia, de több klub szűkös anyagi helyzetére hivatkozva visszalépett, várhatóan 18 csapat marad versenyben.

A bajnokság rajtja előtt a Sepsi OSK Kovásznán edzőtáborozik. Diószegi László szerint a sepsiszentgyörgyi stadiont és a pályákat készítik elő, ehhez várják önkéntesek jelentkezését is, akik a következő két hétben segítenének a munkálatokban.

Augusztus 5 és 7-e között szervezik a második foci és kenyér ünnepét, amelynek teljes bevételét a frissen másodosztályúvá vált focicsapat fenntartására fordítják. Diószegi László szerint, ha minden a terv szerint alakul a Sepsi OSK csapat az ünnepség ideje alatt, itthon játssza első B-osztályos mérkőzését.

Kapcsolódók

Kimaradt?