Indul a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokiverbunkja

Jégkorongozni vágyó gyerekeket toboroz jövő héttől az induló Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A Székely Hokiverbunk karavánja július 19-20-án érinti Csíkkarcfalvát, Csíkszeredát, Sepsiszentgyörgyöt és Gyergyószentmiklóst érinti.

Az akadémia pénteki közlése szerint az eseményekre ellátogat Bartalis István, Sofron István és Becze Tihamér, napjaink legnépszerűbb székely hokistái, akik a sportágról, karrierről, munkáról és sikerekről, a jégkorong szépségeiről mesélnek majd a hokizni vágyó gyermekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek.

A „hokiverbunk” karavánja kedden 14 órától a csíkkarcfalvi műjégpályán-, 16.30-tól a csíkszeredai műjégpályára várja az érdeklődőket, majd 19 órától a csíkszeredai Sapientia EMTE aulájában tartanak közönségtalálkozót. Szerdán a Jégkorong Akadémia toborzó karavánja 13 és 15 óra között Sepsiszentgyörgy főterén mutatkozik be, ugyanaznap 16.30-tól Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtti parkolóba várják az érdeklődőket, de 19 órától közönségtalálkozóra is sor kerül a Your livingroom teraszán. 

Mint korábban írtuk, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia célja tehetséges fiatalok felkutatása és képzése. Szakembergárdájuk arra törekszik, hogy növendékei a székely jégkorong hírnevét öregbítsék a jövőben, sportolóként, edzőként, sportvezetőként. Ugyanakkor az intézménynek fontos célja a nemzeti öntudat megerősítése, és az itthon maradásra való biztatás. 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége egész Székelyföldre kiterjed. Központja Felcsík (Csíkkarcfalva), alközpontjai pedig Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyö1rgy, Alcsík (Csíkszentimre), Marosvásárhely és Székelyudvarhely lesznek. Az intézmény létrejöttét és működését a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?