Százötvenmillió eurót kér Ronaldóért a Real Madrid

A Real Madrid labdarúgócsapata hajlandó megválni elvágyódó világsztárjától, Cristiano Ronaldótól, de semmiképp sem áron alul: angol és spanyol sajtóhírek szerint 122 millió fontot, azaz majdnem 150 millió eurót kell érte leszurkolnia a vevőnek.

Ronaldo 2009-ben rekordot jelentő 94 millió euróért érkezett Madridba a Manchester Unitedtől, ahol hat fantasztikus évet töltött, aranylabdás és Bajnokok Ligája-győztes lett. A madridiakkal eddig megnyerte a spanyol bajnokságot, a Király-kupát és az ottani Szuperkupát, egyéni téren ugyanakkor hihetetlen teljesítményt nyújt, hogy mást ne mondjunk, eddigi 118, habfehérben lejátszott bajnokiján 126 gólt szerzett.Cristiano-Ronaldo-008

Az aktuális BL-kiírás nyolcaddöntőjében éppen Ronaldo volt és jelenlegi csapata néz egymással farkasszemet, és e találkozó kapcsán felerősödtek a korábbi hangok, melyek szerint a portugál nem érzi jól magát Madridban, nem kap elég megbecsülést a vezetőségtől és felmerültek anyagi természetű problémák is.

C. Ronaldo szerződése ugyan 2015-ig érvényes, de egy ideje már tárgyal a hosszabbításról a játékos és a klub. A "királyi klub" további három évre szóló új kontraktust ajánlott, 50 százalékos fizetésemeléssel, így évi 10 helyett 15 millió eurót kereshetne a portugál szupersztár, egyelőre nincs megegyezés.

Egyre gyakrabban emlegetik azt a forgatókönyvet mind az angol, mind a spanyol sajtóban, hogy Ronaldo visszatérne Manchesterbe - például ő maga is nyilatkozta, hogy mennyire hiányzik neki Sir Alex Fergusonnal való kapcsolata. Ezzel függhet össze, hogy a Real majd' 150 millió eurót szeretne kapni legjobbjáért, akit viszont ennyi pénzért talán csak a Paris Saint-Germain és a Manchester City tudna megvenni, de még ez sem biztos.

Kimaradt?