A foci és kenyér ünnepét szervezik Sepsiszentgyörgyön

Diószegi László, a Diószegi pékség és a Sepsi OSK focicsapat tulajdonosa második alkalommal szervezi meg augusztus 5–7. között a foci és kenyér ünnepét, amelynek teljes bevételét a frissen másodosztályúvá vált focicsapat fenntartására fordítják. A sepsiszentgyörgyi vállalkozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a három napos rendezvénysorozaton fellép a Kalapács együttes Rudán Joe-val, a 40 éves Kormorán, az Iris együttes Cristi Minculescu énekessel, Keresztes Ildikó, Homonyik Sándor és Majsai Gábor.

Diószegi László emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben, iskolakezdésre időzítették az első foci és kenyér ünnepet, de az esős időjárás miatt nem bizonyult szerencsésnek a választás, ezért idén augusztus első hétvégéjén tartják a rendezvényt. A főszervező szerint, ha minden a terv szerint alakul a Sepsi OSK csapat az ünnepség ideje alatt, itthon játssza első B-osztályos mérkőzését a rendezvény szombati napján. Még nem tudni, ki lesz az ellenfél, de tíz nap múlva minden kiderül.

A Diószegi Pékség és a Sepsi OSK közös rendezvényén a koncertek mellett nagy hangsúlyt kapnak a vetélkedők is: így lesznek focimeccsek a pékek és sofőrök között, de megszervezik a pékek versenyét, illetve keresik a legjobb otthon készült háromszéki házikenyeret és a legízletesebb házi süteményt is. Az esemény főattrakciója minden bizonnyal az óriáscipóban tálalt rókagomba-paprikás lesz, ezt szombaton szervírozzák a vendégeknek. A gyerekek is kipróbálhatják a sütést és a kenyérgyúrást, és lesz vidámpark is.

Diószegi László elmondta, pénteken (augusztus 5-én) a rock zenéé lesz a főszerep, a megnyitó után a felvidéki Ayers Rock, a helyi Exit Rock Band koncertezik, utána Keresztes Ildikó lép színpadra zenekarával, majd az estét Jessy mulatós show-ja zárja. Szombaton lesz az Amnézia- és Luppinger Attila-koncert, majd az Emerton-díjas, swing ütemeket játszó Majsai Gábor veszi birtokba a deszkákat. A második napot az egyik legkedveltebb román együttes, az Iris folytatja, akik újabban ismét Cristi Minculescuval koncerteznek, utánuk pedig a 40 éves Kormorán együttes hozza el slágereit a Diószegi Napokra. A zárónapon ismét Majsai Gábor, a Selfish Murphy, majd Homonyik Sándor és zenekara lép fel, utánuk a Pokolgép legismertebb dalaival érkezik a Kalapács együttes Rudán Joe-val. A háromnapos rendezvényt tűzijáték zárja.

Diószegi László elárulta, tavaly 7500 jegyet sikerült eladni, most ennél többet szeretnének, hiszen nemes célra megy a bevétel. A 14 év alatti gyerekeknek egy lejes a belépő, a felnőtteknek egy napra 10 lejbe kerül a jegy. Aki pedig a sepsiszentgyörgyi focicsapatot nagyobb összeggel szeretné támogatni, vásárolhat támogatói jegyet is, ez 50 lejbe kerül a három napra.

Kapcsolódók

Kimaradt?