Rio 2016: Ponor viszi a román zászlót, de mások is pályáztak rá

Cătălina Ponor háromszoros olimpiai bajnok tornász viszi majd a román zászlót Rio de Janeiróban az ötkarikás torna megnyitó ünnepségén – döntötte el szerdán a román olimpiai bizottság (COSR).

A jelöltek között szerepelt még Marian Drăgulescu tornász, Simona Halep teniszező, Cristina Neagu kézilabdázó és Alin Moldoveanu sportlövő.

A COSR döntése két szempontból is meglepetésnek számít: a román tornászválogatott hosszú évek után először nem jutott ki az olimpiára, az országot egy versenyző képviselheti csak. Ezért a helyért Ponor Larisa Iordachéval áll versenyben, a COSR ezzel a döntésével nagymértékben el is döntötte a kérdést. Másfelől a közvélemény arra számított, hogy a nemzetközi téren is elismert Simona Halep és Cristina Neagu közül választják ki a zászlóvivőt.

„Arra számítottam, hogy én vagy Cristina Neagu lesz a zászlóvivő. Szerinten Neagu megérdemelte volna, de hát a döntést már meghozták. Gratulálok Cătălina Ponornak, mert óriási megtiszteltetés az olimpiai delegáció élén vonulni” – válaszolta újságírói kérdésre a wimbledoni tornáról való kiesése után hazatérő Simona Halep.

Ponor nagyon büszkén fogadta a felkérést. „Sosem gondoltam volna, hogy én leszek Rióban a zászlóvivő. WOW! Hihetetlen. Soha nem éreztem még ehhez hasonlót. Remeg a kezem és lábam, ha rágondolok. Büszkén fogom vinni a zászlót, felemelt fejjel” – írta Facebook-bejegyzésében Ponor.

A 2016-os nyári olimpiai játékokat Rio de Janeiróban szervezik meg augusztus 5-21 között.

Kimaradt?