Tanultak a magyar példából, német edzőre bíznák a román válogatottat

Szerdán megérkezett Bukarestbe Christoph Daum, akit arra szemelt ki a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), hogy a rettenetesen rosszul sikerült Európa-bajnokság után átvegye a válogatott irányítását az időközben menesztett Anghel Iordănescutól. A szerződés aláírása csütörtökön esedékes.   

A Bild című lap szerdán arról írt, hogy a 62 esztendős szakember két évre szóló szerződést ír alá, amennyiben a román szövetség elnöksége csütörtökön rábólint a kinevezésére. A hírek szerint a szakember 1.1 millió eurót tehetne zsebre évenként.A hírek szerint Daum már hetek óta tárgyalásokat folytat a románokkal. Ezt támasztja alá az is, hogy a szövetség elnöke, Răzvan Burleanu kedden a helyi médiának úgy nyilatkozott, egy német edző lesz az új kapitány.

A válogatottat eddig irányító Anghel Iordănescu azután mondott le a posztjáról, hogy csapata egy döntetlennel és két vereséggel az A-csoport negyedik helyén végzett, így nem jutott be a 16 közé a franciaországi Európa-bajnokságon.

Daum játékosként a Kölnnel nyert német bajnokságot, majd trénerként még sikeresebb volt. A 1991–1992-es szezonban bajnok lett a Stuttgarttal, majd dolgozott a Bayer Leverkusennél. Törökországban a Besiktassal és a Fenerbahcéval is aranyérmet szerzett – előbbivel az 1994–1995-ös, utóbbival kétszer, a 2003–2004-es és a 2004–2005-ös idényben –, míg Ausztriában az Austria Wient vezette bajnoki címre a 2002–2003-as kiírásban. Legutóbb a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató török Bursaspor trénere volt, de 2014 márciusában menesztették. Azóta nem volt csapata.

Kapcsolódók

Kimaradt?