EURO-2016: nem vihetik be a pályára gyermekeiket a játékosok

Az Európai Labdarúgó-szövetség azt kéri a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság (EURO-2016) elődöntős csapatainak játékosaitól, hogy a mérkőzés után ne vigyék be a pályára gyermekeiket.

A walesi szövetség beszámolója szerint az UEFA úgy fogalmazott: aranyos, de nem biztonságos, amikor a játékosok a gyermekükkel ünnepelnek a meccsek után a gyepszőnyegen.

A Wales–Belgium (3–1) negyeddöntő után a győztes brit csapat tagjainak nemzeti színekbe öltöztetett gyermekei csatlakoztak édesapjukhoz, de az UEFA elővigyázatosságból azt kérte, hogy a portugálok elleni, szerdai elődöntő után ez ne ismétlődjön meg.

Korábban, az északírek elleni nyolcaddöntős sikert követően Gareth Bale a játéktéren kergetőzött a hároméves kislányával, majd a karjába kapta. 

„Érzelmileg nagyon fontos volt számomra, hogy megoszthattam az örömömet a lányommal és a családommal. Akkor már négy vagy öt hete nem láttam őket. Csodálatos élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni” - mondta a Real Madrid csatára.

A walesieknél hagyomány, hogy a jelentős mérkőzések – például kupadöntők – után a családok együtt ünnepelnek a pályán a győztes játékosokkal.

„Ez egy Európa-bajnokság, nem egy családi rendezvény” - mondta Martin Kallen, az UEFA versenyigazgatója. Hangsúlyozta: a pálya nem a legbiztonságosabb hely a kisgyerekek számára, hiszen a szurkolók berohanhatnak a játéktérre, a stadion személyzete pedig gépekkel dolgozik a gyepszőnyegen. „Ez egyre inkább szokás, hogy a családtagok be szeretnének menni a pályára vagy a technikai zónába. De meddig mehetünk el abban, hogy a labdarúgókon kívül másokat is beengedjünk? Csak azoknak szabad a gyepen lenniük, akiknek van akkreditációs kártyájuk. Másoknak nem” - tette hozzá Kallen.

A versenyigazgató figyelmeztetett rá, hogy az UEFA feladata a kockázatelemzés és a stadionok biztonságának fenntartása.

Portugália-Wales
Lyon 22.00, v: Jonas Eriksson (svéd)

PortugáliaRui Patrício - Cédric, Fonte, Ricardo Carvalho, Guerreiro - Danilo, Joao Mário, Adrien Silva, Sanches - Nani, Ronaldo
WalesHennessey - Chester, Ashley Williams, Collins - Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor - Bale, Robson-Kanu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?