EURO-2016: Del Bosque lemondott szövetségi kapitányi posztjáról

Vicente del Bosque csütörtök este bejelentette, hogy lemond a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének. Mint ismert, a címvédő spanyolok a nyolcaddöntőben búcsúztak a franciaországi Eb-től, miután Olaszországtól 2–0-ra kikaptak. 

A Real Madriddal többek között két-két Bajnokok Ligáját és bajnoki címet nyerő edző 2008-ban lett a spanyol nemzeti csapat kapitánya, irányításával a válogatott 2010-ben világbajnoki, 2012-ben pedig Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. A 2014-es brazíliai vb-n a spanyolok címvédőként már a csoportkörben búcsúztak, Del Bosque távozása már ekkor is szóba került.

A spanyol sportsajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós és Paco Jémez a két esélyes a kapitányi tisztségre. Előbbinek jelenleg nincs csapata, utóbbi pedig a Granada vezetőedzője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?