EURO-2016: három hétig kerekezett Marseille-be, de nem marad a meccsre

Szinyákovics Bélát és biciklijét Marseille-ben, az Stade Vélodrome felé vezető Avenue Prado egyik padján pillantotta meg a Maszol kiküldött tudósítója. Figyelmét a biciklire erősített magyar zászló keltette fel.

Csak nem biciklivel jött a szombati meccsre?

Biciklivel jöttem, de a meccsre nem maradok.

Nem hiszem el, hogy ekkora utat megtett és nem marad a szombati, Izland elleni összecsapásra...

Érdekel a labdarúgás, maradnék, de nem találtam kempingező helyet a városban, úgy hogy továbbmegyek.

Hova?

Európa legnyugatibb pontjához, a portugáliai Cabo da Rocához. 

A Wikipédia szerint a Cabo da Roca (Szikla-fok) az európai szárazföld legnyugatibb pontja. Portugáliában, Lisszabontól 40, Sintrától pedig 18 kilométerre nyugatra található. A rómaiak Promontorium Magnum-nak, a középkori vitorlás hajósok "lisszaboni sziklának" nevezték. Mintegy 140 méterre emelkedik a tenger szintje fölé, tetején világítótorony és a turistákat fogadó létesítmények vannak. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. énekében: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” (Onde a Terra se acaba e o mar começa). A földrajzi különlegesség mellett érdeklődésre tarthatnak számot a helyszínen található érdekes geológiai formációk, valamint a szinte állandó viharos szélhez alkalmazkodott növények szőnyege.

Mikor, honnan indult?

Május 29-én indultam a Pécs melletti Komlóról. Nem azt első ilyen kísérletem. Tavaly a norvégiai Nordkapp-on keresztül jutottam el az északi pólushoz, és átadtam városom meghívását az igazi Mikulásnak.

Sok magyarral találkozott az úton?

Igen, a magyar zászló miatt sokan megállítottak. Már itt Marseille-ben is állítottak meg magyarok. Megkérhetem valamire?

Persze.

Megadom Komló város polgármesterének és a lányomnak az e-mail címét, kérem, küldje el nekik is a rólam készített képet és írja meg nekik, hogy Marseille-ben vagyok, jól vagyok és még ma továbbindulok.

Nagyon szívesen.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?