Felszámolják és újraalapítják a Liga 2-ből kiesett Kolozsvári U-t?

Tizenhat év után – a legjobb esetben (!) - ismét az országos labdarúgó bajnokság III. osztályában fog szerepelni ősztől a Kolozsvári U, ugyanis hétvégi vereségével (1-3 a Tatrangi Unirea ellen – szerk. megj.) elszalasztotta az utolsó lehetőségét arra, hogy a Liga 2-ben maradjon.

Az „egyetemisták” szurkolói számára létezik egy, még ennél is rosszabb forgatókönyv, ugyanis az óriási adósságokat (kb. 3 millió euró – szerk. megj.) felhalmozó klub vezetői a csődöt jelenthetnek és megszámolhatják az egyesületet.

Mint korábban írtuk, a Kolozsvári U ifikkel felduzzasztott csapattal utazott Tatrangra, ugyanis a játékosok zöme a múlt hét elején elhagyta a csapatot. Szokatlan döntésük hátterében az áll, hogy a Szatmárnémeti Olimpia elleni, 1-1-el végződő mérkőzés után az U-s ultrák berohantak a pályára és verséggel fenyegették meg a játékosokat.

A csapat iránt érdeklődő olasz befektetők a hírek szerint „felálltak az asztaltól” a Liga 3 hallatán. A döntés most a klub címerét és színeit birtokló kolozsvári polgármesteri hivatal kezében van, felmerült annak a lehetősége, hogy az egyesületet felszámolják és egy új csapatot alapítanak, amelyet a megyei bajnokságban indítanak el.

Az 1919-ben alapított Kolozsvári Universitatea 56 évadban szerepelt az élvonalban, amely alatt 1609 mérkőzést játszott le, ezzel a három bukaresti csapat – Steaua, Dinamo, Rapid – után a 4. helyet foglalja el az örökranglistán. 

Kapcsolódók

Kimaradt?