Kisebb sérülésekkel megúszta az emberrablást a mexikói válogatott focista

FRISSÍTVE: Óriási embervadászatot indított a mexikói rendőrség Alan Pulido, az Olympiacos Pireusz labdarúgója után, akit vasárnap rabolt el hat maszkot viselő férfi. A focistát romániai idő szerint hétfőn délelőtt mentették ki fogvatartói kezéből. Pulido csak kisebb sérüléseket szenvedett.

A 25 éves csatárt vasárnap rabolták el Ciudad Victoria városában, amikor egy buliból tartott hazafelé. A helyi sajtó szerint Pulido a barátnőjével indult haza a buliból, amikor kamionok vették körbe az autójukat. Hat maszkos ember magával vitte a focistát, barátnőjét sértetlenül a parkolóban hagyták.

Alan Pulido a görög Olympiakos csapatában játszik tavaly július óta, és többször szerepelt a mexikói válogatottban is.

Ciudad Victoria Mexikó egyik legerőszakosabb szövetségi államának, Tamaulipasnak a fővárosa. A kormány a közelmúltban növelte a biztonságiak számát a határmenti államban, hogy kezelni tudják a drogkartelleket. Az elmúlt néhány hétben több tucat embert öltek meg Tamaulipasban, amelyet át- és átszőnek az Amerikába vezető drogcsempésző útvonalak.

Mexikóban magas az emberrablások száma, a kormány adatai szerint évente ezer embert rabolnak el, de egyes források szerint a valóságban 10 ezret.

Kimaradt?