Szívrohamot szenvedett David Ginola, mesterséges kómában tartják

Csütörtökön szívrohammal szállították kórházba David Ginolát, a '90-es évek egyik legjobb francia játékosát, aki pályafutása során hazájában és Angliában (Tottenham, Newcastle, Aston Villa, Everton) is futballozott. A 49 éves sportember egy focitornán lett rosszul, majd a kórházban mesterséges kómába helyezték beszámolók szerint, hogy csökkentsék az agykárosodás kockázatát.

Később francia lapok azonban arról számoltak be, hogy rosszabbra fordult az állapota, és az agykárosodás elkerülése végett mesterséges kómába helyezték az orvosok.

Ennek megint csak ellentmondó Twitter-bejegyzés jelent meg aztán Ginola hivatalos oldalán, amelyben megnyugtatóbb hírekről számolt be a "szerző", mondván tűző napon focizott és emiatt lett rosszul, a kórházban pedig csak vizsgálatokat végeznek el rajta. Beszámolók szerint ezt a bejegyzést azonban nem Ginola, hanem ügynöke írhatta.

A '90-es évek egyik legismertebb és egyik legjobb francia játékos a PSG, a Tottenham, a Newcastle, az Aston Villa és az Everton csapatánál is megfordult, francia bajnok, kétszeres francia kupagyőztes és egyszer az angol Ligakupát is megnyerte a Spursszel, amelynél az év legjobbja is volt 1998-ban. Hazája címeres mezét 17-szer viselhette.

 

Kimaradt?