Davis Kupa: légy résen pénteken délben, ha megnéznéd Kolozsváron Rafael Nadalt

Pénteken déli 12 órakor kezdik el árusítani a jegyeket az Eventim szakportálon a Románia-Spanyolország férfi tenisz Davis-kupa találkozóra. Az összecsapást július 15-17 között rendezik meg Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokában.

Az érdeklődőknek résen kell lenniük, ugyanis, mint azt a Maszol is megírta, a kincses városban rendkívüli népszerűségnek örvend a tenisz. A Románia-Csehország és Románia-Németország női tenisz Fed Kupa belépőit alig pár óra alatt szétkapkodták. A 7300 fő befogadására alkalmas létesítmény minden bizonnyal ismét megtelik, hiszen a vendégek csapatával olyan sztárok érkeznek Kolozsvárra, mint Rafael Nadal (ATP 5.), David Ferrer (ATP 12), vagy Feliciano Lopez (ATP 23.).

A napijegyek ára 90 lej. A 3 év fölötti, de még óvodáskorú gyerekek számára nem kell belépőt váltani, ha felnőtt társaságában érkeznek.

A Davis-kupa euró-afrikai zónájának I. csoportjában megrendezett találkozó győztese osztályozót játszhat a világcsoportba jutásért. A találkozó pénteken két egyessel kezdődik, szombaton a párosok csapnak össze, vasárnap pedig a másik két egyest játsszák le. A továbbjutáshoz három győzelem szükséges. 

Kolozsvár nem először látja vendégül a román Davis-kupa csapatot, amely 2012 szeptemberében a Horia Demian sportcsarnokban 3-2-re győzte le Finnország válogatottját.

Mint ismeretes, a román női Fed Kupa csapat idén kétszer is megfordult a kincses városban, előbb Csehországtól, majd Németországtól szenvedett vereséget az új multifunkcionális sportcsarnokban.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?