Novemberre elkészül a Sepsi Aréna

Év végére megnyílik a térség – egyesek szerint az ország - legmodernebb arénája Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki megyeszékhely Csíkszereda felőli kijáratánál képtelenség nem észrevenni a napról napra látványosabb, aranyszínű tetőlemezekkel borított, impozáns épületet, amely Antal Árpád polgármester szerint a román kormány eddigi legnagyobb befektetése a térségben.

A 18 millió eurós sportaréna építését 80 százalékban az Országos Befektetési Alap (CNI) 20 százalékban a sepsiszentgyörgyi önkormányzat finanszírozza, hangzott el csütörtökön azon a helyszíni látogatáson, amelyen a kolozsvári építő és Antal Árpád polgármester a sajtó képviselőinek bemutatták a létesítményt.

Cristian Rad, a kolozsvári kivitelező cég építésvezetője szerint a multifunkcionális sportterem 70 százalékban elkészült, és tartani tudják a novemberi átadási határidőt. A 2014 novemberében kezdődött munkálatok során volt amikor 200 ember is dolgozott, jelenleg 70 ember tevékenykedik a munkatelepen.

Antal Árpád bemutatta mozgatható lelátókkal 2400 fősről 3000-re alakítható nézőteret, illetve a kosárlabda, kézilabda, teremfoci számára alkalmas küzdőteret, amely jégpályává is alakítható lesz. Az impozáns sportarénában lesz edzőterem, fitness terem, tánc- és aerobic terem, öltözők, konferenciatermek, sportközvetítői állások, orvosi rendelők, illetve az épület mellett négy teniszpálya is helyt kap.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat az önrész fejében mintegy 450 autó és 12 autóbusz befogadására képes parkolót építtet. Antal Árpád elmondta: a rendezvényközpontú Sepsiszentgyörgy számára jó hír, hogy a sporttevékenységek mellett kulturális vagy más rendezvények befogadására is alkalmas lesz a Sepsi Aréna, így koncertek, expók szervezésére is.

Antal Árpád szerint a következő években tovább bővítenék a létesítményt, ugyanis a magyar kormány támogatásával fociakadémiának és hokiakadémiának alkalmas ingatlanokat terveznek építeni és működtetni. A sportarénát majd az Olt folyó töltésén megépítendő bicikliúton is meg lehet majd közelíteni. Hosszútávú tervek között szerepel egy bevásárlóközpont-park kialakítása, idővel egy új városnegyede alakulhat ki Sepsiszentgyörgynek az Árkosi pataktól a város irányába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?