Női kézilabda: őrült román-magyar csata után Bukarest a BL-győztes

A Győri Audi ETO KC hosszabbítás után hétméteresekkel 29-26-ra elvesztette a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi, budapesti döntőjét a Bukaresti CSM ellen.

A győriek támadásban pontatlanabbak voltak ellenfelüknél az első félidőben, de több lövőhelyzetet alakítottak ki, és eleinte egy-két góllal rendre jobban álltak. A bukarestiek összeszedetten, hatékonyan kézilabdáztak, így a szünet előtt fordítani tudtak. Svéd légiósuk, Isabelle Gulldén mind a nyolc lövéséből gólt szerzett.

 A bukarestiek horvát kapusa, Jelena Grubisic a második felvonásban is hozta a szünet előtt mutatott jó teljesítményét, és mivel a győriek továbbra sem találták Gulldén játékának ellenszerét, felváltva vezettek a csapatok egy-egy góllal.

A rendkívül izgalmas hajrá 22-22-vel zárult, így hosszabbítás következett, melyben két góllal ellépett az ETO, de a Bucuresti egyenlített, így hétméteresekkel dőlt el a finálé. A magyar csapat tagjai közül Nycke Groot és Heidi Löke is hibázott, a másik oldalon viszont mindenki betalált.

Ez volt a győriek tizedik döntője a nemzetközi porondon: az EHF Kupában négyszer (1999, 2002, 2004, 2005), a KEK-ben egyszer (2006), a Bajnokok Ligájában immár harmadszor (2009, 2012, 2016) vesztettek, és kétszer (2013, 2014) nyertek. A mostani szezonban 22 BL-meccset játszottak, mivel a főtáblára kerülésért rendezett selejtezőben is pályára kellett lépniük. Mérlegük 16 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség.

Kapcsolódók

Kimaradt?