Férfi kézi: megint a Kiel a Veszprém BL-elődöntős ellenfele

Az MVM Veszprém a német Kiellel játszik május 28-án a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében. A magyar csapat egy éve legyőzte a németeket az elődöntőben. A döntőt másnap játssza a győztes ugyanott a PSG és a Kielce összecsapásának nyertesével.

„Tavaly is találkoztunk a Kiellel a négyes döntőben, az idén egy csoportban voltunk vele, mindegyik mérkőzés nagyon kiélezett volt. Most is erre számítunk, nagyon nehéz lesz” – mondta Andreas Nilsson, a veszprémiek svéd légiósa a sorolás utáni bejelentkezésében.

A Kölnben a hazai pálya előnyét élvező Kiellel is egy csoportban volt a Veszprém, amely, itthon két góllal nyert (29–27), Németországban eggyel kikapott (24–25). Ez lesz zsinórban a harmadik Kiel–Veszprém BL-elődöntő. Két éve 29–26-ra a németek nyertek, tavaly 31–27-re a Veszprém. Az örökmérleg 7–6 a Kiel javára.

„A csoportkörben bebizonyítottuk, hogy egyenlő ellenfelei vagyunk a Kielnek, de német csapatok ellen Németországban mindig nagyon nehéz. A másik két csapat ellen jobb a mérlegünk, de először is el kell jutnunk a fináléig. Tavaly sokat kivett belőlünk az elődöntő, ez lesz az idén is, de nem hiszem, hogy ez döntő lesz a fináléban” – mondta Kálomista Gábor, a Veszprém elöljárója a Sport1-nek.

„Nem könnyű megismételni a tavalyi eredményt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Nem merek tippelni, ahogy a másik ágon sem. Talán a Párizst esélyesebbnek találom egy picivel – mondta Nagy László a Sport1-nek. – A Vardarhoz hasonlóan a Kiel is visszatérő ellenfél, nem tudom, mivel lephetnénk meg. A legfontosabb, hogy önmagunkat adjuk jó kapusteljesítménnyel. Előnyt kell szereznünk, és azt megtartani valahogy. Nem szabad eladni a labdákat, mert nagyon gyors a két szélsőjük.”

A klubok 530-530 jegyet kapnak a négyes döntőre, ezeket a szurkolóknak magától a klubtól kell megvásárolniuk. 

A május 28-i elődöntő párosítása:   

  • Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia) 
  • THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)

Az egyik mérkőzést 16.15-kor, a másikat 19 órakor játsszák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?