Férfi kézi BL: fél lábbal már a Final Fourba jutott a Veszprém


-A A+Óriási lépést tett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni négyes döntője felé az MVM Veszprém azzal, hogy a Vardar Szkopje elleni negyeddöntő első, idegenbeli mérkőzését három góllal (29-26) megnyerte. 

A magyar bajnok és kupagyőztes az idény korábbi szakaszában háromszor találkozott a Szkopjéval, és a SEHA Ligában minden alkalommal hatalmas csatára kényszerült, igaz, egyszer sem kapott ki. November 10-én Veszprémben 24-24, március 8-án Szkopjéban 30-30, a sorozat április 3-i, varasdi döntőjében pedig 28-26 lett a végeredmény.

A kezdés pillanatától remek hangulat és nagy küzdelem jellemezte a találkozót, bár a macedón együttes rendkívül kemény védekezése, illetve Sterbik Árpád bravúros kapusteljesítménye nem tartott sokáig az első félidőben. A veszprémiek horvát hálóőre, Mirko Alilovic azonban végig kiválóan védett, ezt kihasználva a vendégcsapat 7-6-os hátrányt követően 12-7-re fordított. Támadásban minden "műfajban" hatékonyak voltak a veszprémiek, ugyanis felállt védelem ellen, lerohanásból és hétméteresből is többször betaláltak.

A második félidőt is a Vardar kezdte jobban, 16-16-nál egyenlített, de ezúttal még gyorsabban reagáltak a vendégek, és remek védekezésüknek, illetve gyors, hatékony támadójátékuknak köszönhetően megint elhúztak öt góllal (18-23). A hajrát szorossá tette a macedón együttes, ám Nagy László első és második találatával, illetve Alilovic védéseivel három találatot megőrzött előnyéből a Veszprém.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

  • Vardar Szkopje-MVM Veszprém 26-29
  • Flensburg-Handewitt-Kielce 28-28
  • PDD Zagreb-Paris Saint-Germain 20-28
  • THW Kiel-Barcelona 29-24

A párharcok győztesei vesznek részt a május 28-29-i kölni négyes döntőben. Az elődöntő sorsolását május 3-án rendezik.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X