Román Kupa: a Kolozsvári CFR ötödik döntőjét játszhatja a Dinamo ellen

Fennállása ötödik Román Kupa-döntőjét játszhatja május 10-én a Kolozsvári CFR a Bukaresti Dinamo ellen, miután csütörtökön este a sorozat elődöntőjének visszavágóján 2-0-ra legyőzte a Marosvásárhelyi ASA-t. A hat héttel korábban Marosvásárhelyen lejátszott odavágó 0-0-s döntetlenje után Cristian Bud kolozsvári duplája döntőnek bizonyult. 

Egy esetleges kupagyőzelemmel megmentheti idei szezonját a kolozsvári vasutascsapat, ugyanis a Liga 1 alsóházába kerülve csak a kiesés elkerülése volt a tét. Ezt a minimális elvárást teljesítve, a CFR viszonylagos lelki nyugalommal koncentrálhatott a csütörtök esti Román Kupa elődöntőre.

Az oda-visszavágó rendszerben lebonyolított CFR-ASA-összecsapás első, hat héttel ezelőtti mérkőzése 0-0-val zárult Marosvásárhelyen, így bármelyik csapat egy gólos győzelme továbbjutást jelentett.

A hazai gárda már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a teljes védősorát hiányoló ASA beszorult a saját térfelére és csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor születik meg az első gól. Nem kellett sokáig várni, ugyanis a télen érkezett, bombaformában futballozó Cristian Bud a 17. percben második próbálkozásra bekotorta a labdát Stăncioiu kapujába. Ehhez nagyon kellett Muth „közreműködése” is, aki a kapusa első bravúrja után nem fedezte elég jól a labdát és Bud ismét próbálkozhatott.

A vendégek vérszemet kaptak, Mureșannak és Jazvicnak is volt egy-egy gólszerzési lehetősége, de az előbbi löketét marc fölé tolta, az utóbbi pedig miliméterekkel ugyan, de mellétrafált.

A második félidőben George Ciorceri (vagy inkább Adrian Mutu?), felküldte Ousmane N'Doyét, aki ugyancsak közel állt az egyenlítéshez. A kegyelemdöfést ugyanaz a Bud adta meg, aki Muth rossz felszabadítására rácsapva 20 méterről iszonyatosan jól helyezett lövéssel lepte meg Stăncioiut.

A másik elődöntőből a Bukaresti Dinamo jutott tovább, amely a hazai gólnélküli döntetlen után idegenben 2-2-t játszott fővárosi riválisával, a FCSB-vel és idegenben lőtt góljaival kvalifikálta magát a döntőbe.  

Román Kupa, elődöntők

  • Kolozsvári CFR–Marosvásárhelyi ASA 2-0
  • Bukaresti Dinamo–FCSB 0-0

A CFR-Dinamo döntőt május 10-én rendezik meg, a helyszín még egyelőre nincs leszögezve.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?