Jégkorong: elvesztette pályaelőnyét a döntőben a Csíkszeredai Sportklub

Valóra vált Artur Oktyabrjov vezetőedző félelme a Galaci Dunarea elleni bajnoki döntővel kapcsolatosan. A Csíkszeredai Sportklub rengeteg hibát közvetett el a román jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapásán, amelyet könyörtelenül megbüntettek a Duna-partiak. A vezetőedző az eredmény mellett a csapat játékával sem volt megelégedve.

Nagy várakozás előzte meg a román jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapását, amely alkalomból újfent közel telt ház előtt léphettek jégre a finalisták. Az előzmények tekintetében a Csíkszeredai Sportklub volt az esélyes a címvédő Galaci Dunareaval szemben. A papírforma viszont borult.

A vendég alakulat sokkal határozottabban lép jégre és Szőcs akár már az elején megszerezhette volna vezetést. A válasz hamar jött egy gyors hazai kontra Antal-Tambijevs kontre végén, ám utóbbi nem célzott elég pontosan. Majd büntetett a címvédő. Egy három a kettő elleni ellentámadás végén Krajci volt eredményes. A hazai csapat innentől kezdve nagyon kapkodó játékot mutatott. A Galac a biztos védekezésre alapozott és a megszerzett korongokkal igyekeztek minél gyorsabb ellentámadásokat vezetni, amely rendre nehéz helyzetbe hozta a Sportklub védelmét. A gólok viszont elmaradtak.

A második felvonás egy bődületes nagy Gyagyusko kapuvassal kezdődött. A kék-fehérek igyekeztek fokozni a tempót, de látszott, hogy valami nem működik úgy ahogyan azt mindenki megszokhatta. Sok volt a kapkodás és a pontatlanság. A vendégek pedig erre vártak és a mérkőzés felénél Pál egy újabb ellentámadást értékesített. Ekkor megrázta magát az Oktyabrjov legénység. Lőtték Popa kapuját mindenhonnan. Antal ajtó ablak ziccert vétett, majd emberelőnyben jött a szépítés. Előbb Ozols, majd Tambijevs is szétfaragta a vasat. Utóbbi lökete viszont Gyagyusko elé jött ki, aki közelről nem hibázott. Visszajöttek a hazai remények. Három perc múlva viszont Tambijevs adott el egy korongot a saját harmadban, amit Munteanu értékesített.

Az összecsapás végül a 43. percben dőlt el, amikor Lőrincz egy szép egyéni akció révén háromgólosra alakította a különbséget. Innen esélye sem volt a hazai csapatnak a gólszerzésre a pontos hokit játszó Galaccal szemben.

Bajnoki döntő, 1. mérkőzés

  • Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunarea 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
  • Gólszerzők: Gyagyusko (36.), illetve Krajci (6.), Pál (30.), Munteanu (39.), Lőrincz (43.)

A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: 1–0 a Galac javára.

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Hasonló mérkőzésre számítottam, mint amit mindenki láthatott, viszont nem erre az eredményre számítottam. Ami viszont bosszantóbb ennél az a csapat által mutatott játék, illetve hozzáállás. Semmit nem mutattunk tudásunkból, rengeteg hibát követtünk el. Most pihennünk kell erre és holnapra át kell gondolni mindent. Kemény játékot kell mutassunk, mert ez nélkül nem lesz esélyünk nyerni.”
Marius Trandafir, Galaci Dunarea: „Az első meccs volt a rájátszásból és úgy jött ki a lépés, ahogyan elterveztük. Még sok van a végéig, bármi megtörténhet. Ezen a találkozón sokkal pragmatikusabban játszottunk, kihasználtuk az előttünk adódó lehetőségeket. Ezért gratulálok a srácoknak és remélem hasonló játékot tudunk majd mutatni a döntő további mérkőzésein.”

Kapcsolódók

Kimaradt?