Messi 86 gólos világcsúcsot állított fel

A spanyol bajnokság 15. fordulójában a Barcelona idegenben 2-1-re verte a Betist: A mérkőzés azért marad inkább emlékezetes, mert az argentin Lionel Messi duplázott, amivel megdöntötte Gerd Müller 85 gólos rekordját és új 86 gólos világcsúcsot állított fel.messi

Mindössze 25 perc kellett, hogy a Barcelona megnyugtató előnybe kerüljön a Betis otthonában, a második vendéggól azt is jelentette, hogy Lionel Messi világcsúcsot döntött.

A 25 éves argentin a 15. és a 26. percben is betalált, ezzel 2012-ben összesen 86 gólt lőtt. Ennél többre egy naptári évben soha senki nem volt képes. Gerd Müller, a németek kiváló csatára éppen negyven éve 85 gólig jutott, ezt a rekordot döntötte meg Messi.

A meccs amúgy nagyon nehezen jött össze a Barcelonának. Simán vezetett az első félidőben, aztán a szünet előtt szépített a Betis. A második félidőben iszonyatos szerencséje volt a Barcelonának, hogy nem jött az egyenlítés. Victor Valdésnek háromszor is elképesztő mázlija volt, kétszer is a kapufa segítette ki.

A végén még Messi majdnem meglőtte a harmadik gólját is, a vendégek is eltalálták a kapufát, de az eredmény már nem változott.

Kimaradt?