Miklós Edit szuper-óriásműlesiklással "melegít" a St Moritz-i vk-döntőre

Rajthoz áll a svájci Lenzerheidében szombaton sorra kerülő szuper-óriásműlesikló világkupa-versenyen Miklós Edit, aki aztán szerdán a St. Moritz-i vk-döntőben lesz érdekelt lesiklásban.

Az olimpiai hetedik síző most 11. a lesiklás vk-pontversenyében, St. Moritzban pedig meg akarja ismételni tavalyi eredményét, akkor ugyanis harmadik lett a viadalon.

„A legkedvesebb pályám a St. Moritz-i, mivel ott volt az első dobogós helyezésem, de ugyanitt szereztem meg 2012-ben az első világkupa-pontomat is, sőt, a jövő évi világbajnokságot is ezen a pályán rendezik" - idézte a 27 éves csíkszeredai születésű sízőt a magyar szövetség pénteki közleménye. Miklós Edit hozzátette: a St. Moritz-i egy klasszikus lesiklópálya, amelyben meredek és lapos szakaszok is vannak, és "szép nagy íveket lehet húzni rajta".

„Ugyan még nem álltam dobogón idén, de nem vagyok csalódott emiatt, hiszen az volt a célom a szezon elején, hogy folyamatosan az első tizenöt között legyek lesiklásban, és ez majdnem mindig teljesült. St. Moritzban, a döntőn van esélyem arra, hogy dobogós helyen végezzek, amiért mindent meg fogok tenni" - nyilatkozta Miklós Edit, aki a szombati szuper-óriásműlesiklásban pontszerző helyen, azaz az első 30 között akar zárni.

Kapcsolódók

Kimaradt?