Női kézi BL: a Ferencváros legyőzte a Nagybányát

Női kézilabda BL - Fontos ferencvárosi győzelem
Az FTC fontos győzelmet aratott a vendég Nagybánya ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, így csoportjában vagy a második, vagy a harmadik helyen végez, és a negyeddöntőben elkerüli a másik ág legjobb csapatát. A nagybányaiak is továbbjutnak, viszont a negyedik helyükkel nagyon nehéz ellenfelet kapnak a negyeddöntőben.

Az FTC-nek le kellett győznie a vendég Nagybányát ahhoz, hogy ne a negyedik helyen zárjon csoportjában, és ezáltal elkerülje a másik csoport legjobbját. Elek Gábor vezetőedző együttese február 5-én 32-24-re kapott ki Nagybányán, és azóta sem mutatott kirobbanó formát. 

Ezúttal azonban remekül kezdett a Ferencváros, az 5. percben már 4-1-re vezetett, így időt kért a rivális. A vendégek ugyan a meccs egy rövid szakaszában jól játszottak, feljöttek 5-4-re, ám ezt követően Zácsik és Pena vezérletével ismét a hazaiak remekeltek. Fokozatosan húztak el, és a szünetre már hét gól volt a különbség.

A második félidő elején már 15-7 volt az állás, ám sorozatban háromszor betalált a HCM. Rendezte sorait a magyar bajnok, és a folytatásban nem engedte ki kezéből az irányítást, biztosan őrizte előnyét. A hajrában a korábbitól eltérő védekezési formációt választott a romániai együttes, ami zavart okozott a Ferencvárosnál. A nagybányaiak az 56. percben feljöttek 20-17-re, amikor Elek Gábor időt kért. Fontos pillanatban Szikora ziccert fogott, és ezzel eldőlt, hogy ki nyeri a fontos összecsapást.

Amennyiben a norvég Larvik vasárnap pontot veszít a francia Fleury otthonában, az FTC második lesz csoportjában, más esetben harmadikként zár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?