Liga 1: az ASA még harcban áll a felsőházi rájátszás utolsó helyéért

Pénteken este a Temesvári Poli-Petrolul találkozóval kezdetét veszi a labdarúgó Liga 1 alapszakaszának utolsó, 26. fordulója.

A hat csapatosra szűkülő felsőházi rájátszásba jutott öt egyesület neve már ismert - Astra, Dinamo, Viitorul, Pandurii és Steaua – az utolsó kiadó helyét a CSMS Iași és a Marosvásárhelyi ASA harcol. Bár pontelőnnyel rendelkezik, nehezebb dolga a CSMS-nek van, ugyanis míg a moldvai alakulat a címvédő FCSB-hez látogat, addig a Maros-partiak a FC Botoșanit fogadják. „Huncutságok” elkerülése végett a két mérkőzést ugyanazzal a kezdési időponttal játsszák. Az ASA új edzői stábbal vág neki ennek az összecsapásnak, ugyanis a múlt fordulóbeli, a Kolozsvári CFR-től elszenvedett vereség után menesztették Petre Grigorașt. A szakember vesztét nem is annyira a vereség ténye, hanem az okozta, hogy volt „bátorsága” lecserélni a 61. percben legnagyobb sztárját, Adrian Mutut. Az ASA kispadjára névleg Fekete Károly ül le, viszont a rossznyelvek szerint a csapatot Mutu fogja irányítani játékos-edzőként.

Újabb négy pontos büntetésével a Kolozsvári CFR pontjainak száma 24-re csökkent, elvesztette 9. helyét a tabellán. Az eredmények kedvező alakulása esetén viszont visszakapaszkodhat oda, ha győzni tud Craiován és az ASA is megveri a FC Botoșanit.

Liga 1, a 26. forduló mérkőzései

Péntek

  • Temesvári Poli-Petrolul (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Szombat

  • CS U Craiova-Kolozsvári CFR (14:00, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)
  • Steaua-CSMS Iaşi (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)
  • Marosvásárhelyi ASA-FC Botoşani (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Vasárnap

  • Concordia-FC Voluntari (18:00, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)
  • Astra-Dinamo (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Hétfő

  • Viitorul-Pandurii (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?