Liga 1: kolozsvári presztízsgyőzelem az erdélyi rangadón

Presztízskérdést csináltak a Kolozsvári CFR játékosai a Marosvásárhelyi ASA elleni vasárnap esti derbiből és minden előzetes spekulációt idézőjelbe téve legyőzték a felsőházi rájátszásért még harcban levő ellenfelüket.

A szemerkélő eső, valamint annak a tudata, hogy kedvenceik csak az alsóházi rájátszásban folytathatják a jövő hétvégi utolsó forduló után sok vasutas szurkolót távol tartott a Constantin Rădulescu stadiontól, amelyben elvesztődött az alig 3-4 ezer néző.

Az alacsony nézőszám azt bizonyította, hogy a kolozsvári fociszurkolókat a szebb napokat is megélt Adrian Mutu pályára lépése sem hozta tűzbe, a román válogatott gólrekordere (35-ször volt eredményes, ugyanúgy mint Gheorghe Hagi – szerk. megj.) csak árnyéka volt egykori önmagának. Az indiai Pune Citytől Marosvásárhelyre szerződő 37 éves focista szemmel láthatóan súlyfelesleggel küszködik, terjedelmes hátsója miatt tíz méternél hosszabb sprintekre már nem vállalkozik. Kétszer próbálkozott gólszerzéssel, egy erőtlen fejest és egy középre helyezett, lágy lövést láthattunk tőle.

Ha egy szóval kellene jellemezni a mérkőzést, akkor elég volna erre annyi, hogy „óvatoskodás”. Ennek sok értelmét a CFR jelenlegi helyzetét ismerve nem láttuk, viszont az ASA részéről elvártuk volna, hogy erőszakosabban küzdjön azért a 3 pontért, amely nagyon fontos lehet a végelszámolásban, hiszen a Maros-partiak úgy léptek pályára, hogy tudták, direkt ellenfelük, a CSMS Iași csak 1 pontot tudott begyűjteni a Temesvári Poli ellen.  A moldvaiak így 36 ponttal várják az utolsó fordulót, amelyben a címvédő FCSB-hez látogatnak, míg a 35 pontos vásárhelyiek a FC Botoșanit fogadják.

Az unalmas döntetlen felé folyó mérkőzés a 73. percben vett fordulatot, amikor egy kipattanó labdára jól rámozduló Brian Nouvier a vásárhelyi tizenhatosba betőrve bevette Eduard Stăncioiu kapuját.

A CFR és az ASA a Román Kupa elődöntőjében is megmérkőzik egymással, az első találkozóra március 2.-án vagy 3.-án keról sor Marosvásárhelyen, a visszavágót két héttel később rendezik Kolozsváron. 

Liga 1, a 25. forduló eredményei

  • FC Botoşani-Astra 0-1
  • CSMS Iaşi-Temesvári Poli 1-1
  • Dinamo-Concordia 4-0
  • Petrolul-Viitorul 1-2
  • Kolozsvári CFR-Marosvásárhelyi ASA 1-0

További mérkőzések

Hétfő

  • Pandurii-CS U Craiova (18:00, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)
  • FC Voluntari-Steaua (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?