Női kézilabda BL: parázs magyar-román párharcok hétvégéje lesz

Az FTC pénteken nagybányai, a Győr pedig szombaton bukaresti ellenfelével találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, s a cél mindkét csapat számára az, hogy megőrizze a kedvező negyeddöntős kiemelést biztosító második helyét a csoportjában.

A Nagybányai HCM - soraiban az immár román válogatott Szűcs Gabriellával - hazai környezetben is sebezhető, és amennyiben a Ferencváros tartja jó formáját, úgy változatlanul tapadhat a mezőnyben egyedüliként százszázalékos orosz Rosztov Donra, egyben pedig távol tarthatja magától a Nagybányán már korábban győztes norvég Larvikot.

A sérüléshullámtól tizedelt Győrre az alaposan megerősödött Bukaresti CSM vár, amelyben két ex-ETO játékos, Aurelia Bradeanu és a horvát Jelena Grubisic mellett dán, brazil, svéd, spanyol és orosz légiósok is helyet kapnak. A román gárda két pont hátrányban van a Győrrel és a címvédő montenegrói Podgoricával szemben, így minden egyes sikernek döntő jelentősége lehet a végső sorrend és az áprilisi negyeddöntős párosítások kialakulásában. 
    
    Női BL, középdöntő, 7. forduló:
    1. csoport: 
    péntek:

  • Nagybányai HCM - FTC-Rail Cargo Hungaria (20.00)

    szombat:

  • Rosztov Don (orosz)-Thüringer HC (német) 16.00
  • Larvik (norvég)-Fleury Loiret (francia) 19.30

Az állás: 1. Rosztov Don 12 pont, 2. FTC 9, 3. Larvik 6, 4. Nagybánya 4 (153-158), 5. Fleury Loiret 4 (155-170), 6. Thüringer HC 1

    2. csoport:
    szombat:

  • Győri Audi ETO KC-Bukaresti CSM 18.00
  • Vardar Szkopje (macedón)-Sävehof (svéd) 18.30

    vasárnap:

  • Midtjylland (dán)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 18.00


Az állás: 1. Podgorica 9 pont (160-124), 2. Győri Audi ETO 9 (146-135), 2. CSM Bucuresti 7, 4. Vardar Szkopje 6, 5. Midtjylland 5, 6. Sävehof 0
        
A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, s a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti Final Fourba.

Kimaradt?