Végleg búcsút inthet 6 pontjának és a play-offnak a Kolozsvári CFR

Elutasította a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) a Kolozsvári CFR 1907 fellebbezését, így a fellegvári alakulat végleg búcsút inthet a pénzügyi hiányosságok miatt levont 6 pontnak. 

A Lausanne-ban székelő testület döntését a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) hozta nyilvánosságra honlapján. A hírt a vasutas alakulat is megerősítette

„Anélkül, hogy a döntéshez megjegyzéseket fűznénk az a véleményünk, hogy igazságtalan határozat született, ugyanis ezáltal vereséget szenvedett a sportbeli érdem és a játékosaink által a pályán elért eredmények másodlagos fontosságúakká degradálódtak” – fogalmaz a klub honlapján közzétett nyilatkozatában Iuliu Mureșan, a Kolozsvári CFR 1907 elnöke.
A TAS döntése megpecsételte a CFR sorsát, a vasutas csapatnak immár matematikai esélye sincs arra, hogy elcsípje a felsőházi rájátszásba részvételt biztosító első hat hely valamelyikét. A CFR jelenleg 24 pontjával a tabella 10. helyét foglalja el, hátránya a 6. helyen álló Marosvásárhelyi ASA-val szemben 11 pont, akkor amikor a Liga 1 alapszakaszából már csak 3 forduló van hátra. 

 A klubra a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága még májusban szabta ki a pontlevonásos büntetést, mert a csapat nem tartotta be a pénzügyi fair play szabályait, és tartozást halmozott fel a játékosaival, illetve egyéb jogi személyekkel szemben is. A kolozsvári csapat képviselői azzal érveltek, hogy a fizetésképtelenségi eljárás alatt álló klub nem is törleszthette volna adósságát addig, amíg a törvényszéken el nem fogadják klubot működtető gazdasági társaság újjászervezési tervét. 

Mint ismeretes, a CFR-nek a tavalyi szezonban is volt egy - sokkal fontosabb - ügye a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon, akkor 24 pontot „adott vissza” a TAS, aminek is köszönhetően a kolozsváriak végül a tabella 3. helyén zárták a 2014-2015-ös idényt.

Kapcsolódók

Kimaradt?