Fed Kupa: Irina Begu nem vállalja a játékot Kolozsváron

Alig két nappal azután, hogy Simona Halep bejelentette, mégis vállalja a játékot a jövő hétvégén Kolozsváron megrendezett Fed Kupa negyeddöntőn Csehország ellen, a román válogatott második számú teniszezője, Irina Begu jelezte korábbi térdsérülése miatt nem lehet ott a 7300 férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban megrendezett összecsapáson.

 

Mi-as fi dorit sa va dau o veste buna, insa problema de la genunchi inca nu a trecut si perioada mea de refacere va mai...

Posted by Irina Camelia Begu on Thursday, January 28, 2016

„Még mindig fáj a térdem, több időre van szükségem a teljes felépülésemhez. Fájó szívvel kell közölnöm, hogy nem lehetek ott a lányokkal Kolozsváron. A Fed Kupa nagyon sokat jelent számomra, hiszen megismételhetetlen és nagyon szép pillanatokat éltem át, amikor országomat képviselhettem idehaza, vagy bárhol külföldön” – írta Irina Begu.

Alina Tecşor-Cercelnek, a román válogatott csapatkapitányának február 5-ig kell megneveznie Begu helyettesítőjét, ugyanis akkor tartják a sorsolást. A román sportsajtó szerint Raluca Olaru lehet a befutó.

A címvédő Csehország nagyon erős összeállításban érkezik Kolozsvárra, Petr Pala csapatkapitány Petra Kvitovát (7. A WTA-ranglistán), Karolina Pliskovát (12. WTA), Barbora Strycovát (48. WTA) és Denisa Allertovát (66. WTA) nevezte a Románia elleni Fed Kupa negyeddöntőre.

A román csapat a jelenlegi állás szerint Simona Halepre (2. a WTA-ranglistán), Monica Niculescura (40. WTA) és Andreea Mitura (96. WTA) számíthat.

Mint korábban írtuk, az ország legnagyobb sportcsarnokában megrendezésre kerülő Fed Kupa összecsapásra hetekkel ezelőtt elkelt minden jegy. 

Kapcsolódók

Kimaradt?