Az ASA szerződtette a tavaszi szezonra Adrian Mutut

Honlapján jelentette be a Marosvásárhelyi ASA, hogy a tavaszi szezonra szerződtette Adrian Mutut, a román válogatott volt játékosát.

Mutu a FC Argeșben kezdte meg pályafutását, amely a Bukaresti Dinamo, Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiești és az indiai Pune City csapatain keresztül vezetett a Maros-parti városba.

Karrierje csúcsán a román sajtó „Brilliánsnak” nevezte, 77-szer szerepelt a nemzeti tizenegyben, amelynek 35 gól rúgott. Négy alkalommal (2003, 2005, 2007 és 2008) választották az év legjobb román labdarúgójának.

Adrian Mutu érkezésének híre megosztotta a marosvásárhelyi szurkolókat, a klub Facebook-oldalán heves vita alakult ki arról, hogy jót tesz-e a csapatnak a játékos leigazolása. Többen annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a Mutunak ígért több tízezer eurós havi fizetést fiatal játékosok képzésére kellett volna költeni, ugyanis a játékos már rég nem az, aki fénykorában volt. Ugyancsak elhangzott kifogásként, hogy a közpénzekből gazdálkozó klubnak jobban oda kellene figyelnie arra, hogy használ-e az alakulat és a város imidzsének a pályán kívüli botrányairól elhíresült Mutu leszerződtetése. Mások viszont támogatásukról biztosították Adrian Mutut, akinek érkezésével az ASA teljesítheti az idei szezonra kitűzött céljait. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?